coronavirus

La Generalitat activa una línia d'ajuts de 10 milions d'euros per les grans superfícies

També s'hi podran acollir els negocis dins dels centres comercials i rebran un pagament únic d'entre 5.000 i 7.000 euros

per Aguaita.cat , 5 de març de 2021 a les 12:39 |
Imatge d'un centre comercial | ACN
La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Empresa i Coneixement, ha activat este divendres una nova línia d'ajuts de 10 milions d'euros per a negocis ubicats en centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. Segons ha informat en un comunicat este divendres, les subvencions van adreçades als establiments que van romandre tancats entre el 7 de gener i el 28 de febrer arran de la pandèmia.

En concret, els comerços de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i aquells ubicats en centres, recintes i galeries comercials rebran un pagament únic de 5.000 euros, mentre que els bars, restaurants i cafeteries de centres comercials percebran una ajuda de 7.000 euros.


Esta nova línia pretén reforçar la que es va obrir el mes de gener passat, que va atorgar una ajuda de 8.500 euros als negocis tancats durant la tercera onada, del 7 de gener al 21 de febrer.


A diferència de la convocatòria anterior, les ajudes activades este divendres estableixen ajuts específics per als establiments de restauració situats en centres comercials. Les bases per rebre les subvencions ja s'han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s'obriran en els pròxims dies, segons ha informat el Departament d'Empresa.

Per poder optar a les ajudes, les empreses hauran de presentar una sol·licitud telemàtica a través del Canal Empresa, omplint un formulari on caldrà fer una declaració responsable acreditant que es compleixen els requisits previstos a les bases i adjuntar dues fotografies de l'establiment, una de l'interior i una altra de l'exterior. En el cas dels locals que ja van formular la sol·licitud per optar a l'anterior línia d'ajudes, no serà necessari enviar una nova sol·licitud i rebran el pagament de forma automàtica.

Les subvencions s'atorgaran per ordre cronològic de presentació i són compatibles amb altres ajuts públics o privats ja sol·licitats procedents de qualsevol administració.

Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació