El canareu Oriol Reverter guanyador del 2n premi a l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition

Actualment, tots els components del KamBrass Quintet resideixen a Suïssa, on cursen un màster de música de cambra, de dos anys de durada

per Aguaita.cat, Alcanar | 23 de febrer de 2021 a les 18:34 |
El grup KamBrass Quintet on forma part el canareu Oriol Reverté | Imatge Promocional
El KamBrass Quintet format per Guillem Cardona (Berga) i Joan  Pàmies (Reus), trompetes; Maria Severa (Felanitx), trompa; Xavier  Gil (Olesa de Montserrat), trombó, i Oriol Reverter (Alcanar), tuba, van guanyar al desembre el segon premi de l’Orpheus Swiss Chamber  Music Competition 2020, un dels concursos anuals més prestigiosos  de Suïssa. L’Orpheus, creat fa quaranta anys, és un concurs  internacional amb grups emergents de tot Europa.  

Actualment, tots els components del KamBrass Quintet (d’entre 23 i  25 anys) resideixen a Suïssa, on cursen un màster de música de cambra, de dos anys de durada, a la prestigiosa Universitat  Hochschule Luzern – Musik (Lucerna) i reben classes dels professors  Martin Schippers, Olivier Darbellay, Immanuel Richter i Lukas  Christinat. 


El canareu Oriol Reverter explica que van tenir menys de tres mesos  per a preparar la seua actuació per al concurs: “al setembre, acabats  d’arribar a Suïssa, ens vam assabentar de la convocatòria d’aquest  concurs i ràpidament ens vam centrar en els assajos sense tenir  temps d’adaptar-nos als canvis que suposava un nou país, una nova  cultura, una altra universitat”. 

Les obres seleccionades pel jurat de l’Orpheus per a l’actuació de  KamBrass que els van situar en el segon lloc del festival van ser: Menuet und Badinerie (J. Sebastian Bach), Brass Quintet núm. 2 (Victor Ewald) i For outings for brass (André Previn). El premi  consisteix en la realització de dos concerts: un al festival Musikdorf  Ernen i un altre a la Swiss Chamber Músic Competition a Adelboden, que tindran lloc l’11 i el 19 de setembre, respectivament. També tindran l’oportunitat d’estrenar una nova peça per a quintet de  metalls pel fet d’haver guanyat este premi a l’Orpheus. A més, KamBrass Quintet han estat els guanyadors del premi Gold Star en  les categories de música de cambra emergent i professional al  concurs en línia Music and Stars Awards.  


El quintet va nàixer a Barcelona l’any 2017, quan este grup d’amics eren alumnes de l’Escola Superior de Música de Catalunya. En un principi es van constituir només per a cursar l’assignatura de Música  de Cambra durant el tercer curs del cicle superior. De llavors ençà, no han parat d’assajar i de fixar-se nous reptes. D’esta manera, en  tan sols tres anys han fet concerts pel territori balear i català. A les Quinquennals del 2019 van tenir l’oportunitat d’oferir el seu primer  concert a Alcanar i aquell mateix any van ser seleccionats per a  actuar al Barcelona Obertura Spring Festival i al Cicle de Joves  Intèrprets de l’Ametlla del Vallès. Si res no ho impedeix, este estiu  tenen previst d’oferir un concert a les Cases d’Alcanar.
 

 

Participació