La Plataforma veïnal d'Ascó veu «insuficients» les bandes instal·lades a la cruïlla de la C-12 per reduir la velocitat

Territori licita les obres de la nova rotonda però l'entitat insistix que falta canviar la senyalització

per Aguaita.cat, Ascó | 22 de febrer de 2021 a les 17:25 |
Plànol de la nova rotonda ubicada a la C-12 al seu pas per Ascó | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La plataforma veïnal 'Treball, treball i benestar per Ascó' considera "insuficients" les mesures preses a la cruïlla de la C-12 al municipi per reduir la velocitat dels vehicles al seu pas per l'encreuament. En una carta al delegat del Govern a l'Ebre, apunten que les bandes rugoses que s'hi ha col·locat estan a 400 metres dels punts de conflicte, com l'encreuament d'accés a la nuclear d'Ascó, i reclamen que la distància màxima hauria de ser de 150 metres. També demanen el canvi de senyalització de les limitacions de velocitat perquè es passe de 70 km/h a 50 km/h. La plataforma vol que s'implementen estes millores tot i que s'ha iniciat la licitació de la nova rotonda en aquest punt de la C-12.

La nova circumval·lació de la C-12 a Ascó, a la Ribera d'Ebre, es licita per 1,5 milions d'euros i l'Ajuntament en pagarà el 61% del cost. Són 900.000 euros dels quals 165.000 euros els pagarà l'Associació Nuclear. El termini d'execució de l'obra serà de 5 mesos i inclourà la millora del ferm i paviments, l'enllumenat, els elements de senyalització i abalisament, i les barreres de seguretat.

 

Participació