L'alcaldessa de Tortosa xifra en 3,8 MEUR l'impacte econòmic de la covid-19 en les arques municipals

Meritxell Roigé anuncia que enguany mantindran bonificacions fiscals i doblaran ajuts a entitats socials

per Redacció, Tortosa | 19 de febrer de 2021 a les 09:23 |
Imatge d'arxiu de l'alcaldessa Roigé en una reunió telemàtica amb la comissió de seguiment de la covid-19- | Cedida
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha xifra en 3,8 milions d'euros l'impacte econòmic que la pandèmia de la covid-19 ha suposat per a les arques municipals este passat 2020. Una xifra que inclou tant la inversió en elements de protecció i teletreball dels empleats municipals com les exempcions de taxes per a establiments i fires, campanyes i ajuts a comerços, subvencions a entitats o serveis de neteja. En una conferència telemàtica, Roigé ha anunciat que davant la continuïtat de la pandèmia i la "situació complexa" tornaran a doblar ajuts a entitats socials com Càritas i Creu Roja així com a programes d'ajuts a la pobresa energètica, adquisició de llibres escolars, productes farmacèutics o atenció a la violència masclista.

Segons ha detallat, el consistori portarà en un ple del pròxim mes de març una modificació pressupostària per habilitar les partides necessàries per garantir el finançament d'estes mesures. Ha anunciat que es doblaran les aportacions també a entitats esportives, culturals i a la neteja. Els negocis d'hostaleria no pagaran taxa d'ocupació de terrasses i podran doblar la seva superfície. També es mantindrà la gratuïta de la primera hora de la zona blava per dinamitzar el comerç i es posarà en marxa, juntament amb la Cambra de Comerç, un sistema de bons que es podran aconseguir a través d'Internet.


Tot i que s'ha mostrat confiada en una millora de la situació els pròxims mesos, l'alcaldessa preveu que es mantinguin enguany les "mateixes premisses" que l'any passat. Així les coses, segons ha admès, en el cas que no empitjori la situació derivada de la pandèmia, el govern municipal preveu que l'impacte de la covid-19 se situe en xifres similars als 3,8 milions d'euros del passat 2020.

 

Participació