Condemnada per homicidi imprudent una auxiliar d’infermeria de l’hospital de Jesús

Una mala praxi reconeguda per l’acusada va provocar la mort d’una veïna de l’Ametlla de Mar de 58 anys

per Sílvia Berbís , Tortosa / L'Ametlla de Mar, 17 de febrer de 2021 a les 15:57 |
Exterior de l'hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa. | S.B.
Una antiga auxiliar d’infermeria de l’hospital de la Santa Creu de Jesús ha estat condemnada pel jutjat Penal n.2 de Tortosa per una falta d’homicidi imprudent arran d’una negligència que va provocar la mort d’una pacient d’este centre hospitalari. 

Els fets es remunten al juny del 2015, moment en què la pacient finada, de 58 anys i veïna de l’Ametlla de Mar, es trobava ingressada al centre afectada per algunes dolències respiratòries. Segons la sentència a la qual ha tingut accés Aguaita.cat, l’acusada i una altra auxiliar van atendre la pacient per aplicar-li un ènema prescrit pel metge. Segons el relat dels fets, comprovats i reconeguts per l’acusada, l’auxiliar condemnada va incórrer en una mala praxi en la col·locació d’una lavativa a la pacient, de manera que amb l’acció va estripar fins al punt d’arribar a perforar-li la paret vaginal. L’aplicació de l’ènema va provocar que la pacient comencés a sagnar. Hores després va morir a causa d’un shock hipovolèmic derivat de la perforació esmentada. 


El judici pels fets es va dur a terme el 4 de juliol de 2020. Just abans que s’iniciés la pràctica de les proves, les parts de l’acusació i la defensa van arribar a un acord de conformitat, pel qual l’acusada va reconèixer els fets que se li imputaven i es va declarar culpable de la falta d’homicidi imprudent, per la qual cosa ha estat condemnada al pagament d’una multa. A més, l’auxiliar acusada –i l’Hospital de la Santa Creu de Jesús de forma solidària- també han hagut de fer front a una indemnització per al marit i les filles de la finada, per responsabilitat civil.

 

Participació