La CUP portarà les lluites del territori al Parlament «per impugnar el model desarrollista franquista»

La formació anima tothom a participar de les concentracions convocades per esta tarda a les 19h a totes les places contra la política de l'odi

Roda de premsa de la CUP després de conèixer el resultat de les eleccions.
Roda de premsa de la CUP després de conèixer el resultat de les eleccions. | Cedida
Aguaita.cat
15 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:50h
La CUP ha expressat la seua satisfacció pels resultats aconseguits ahir al conjunt de la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre, recuperant la diputada que va obtindre la formació el 2015, Laia Estrada, que dixarà la regidoria a l’Ajuntament de Tarragona per representar la formació al Parlament, prenent el relleu de Sergi Saladié.

La CUP ha estat la cinquena força més votada a la demarcació, amb 18.831 vots  (6,78%). Arran d’estos resultats, la formació afirma que portarà la veu del Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre al Parlament “per impugnar el model desarrollista franquista que va condemnar a les nostres comarques a ser una perifèria i l’abocador dels Països Catalans i que l'autonomisme ha perpetuat, així com donar resposta a les principals problemàtiques que fa temps que s’ignoren per la majoria de l’arc parlamentari”.

Així mateix, exposa que treballa “per poder configurar una agenda política que ens permeta desplegar polítiques de rescat social que posen la vida de la gent per davant dels interessos econòmics de les grans elits i impedisca que esta crisi econòmica l’acabe pagant un altre cop la classe treballadora”.

Finalment, apunta que “l’entrada de VOX al Parlament no es pot prendre a la lleugera, però el traspàs del vots de Ciutadans que prèviament eren del Partit Popular demostra que l’extrema dreta sempre ha existit i forma part del sistema, en l’herència franquista del règim del 78 i la mal anomenada transició democràtica, així com el racisme i el masclisme estructurals.”.

“Com a Esquerra Independentista continuarem combatent la política de l’odi, dins i fora de les institucions”, afegix. En este sentit, insta al conjunt de la població a organitzar-se i plantar cara el feixisme i anima tothom a participar de les concentracions convocades per esta tarda a les 19h a totes les places dels nostres municipis.