Llibertat amb càrrecs per al treballador de la residència l'Onada d'Alcanar detingut per dues agressions sexuals

L'home no es pot apropar ni a les víctimes ni a la residència i s'ha de personar al jutjat cada 15 dies

Jutjats d'Amposta.
Jutjats d'Amposta. | Sofia Cabanes
Aguaita.cat
15 de febrer del 2021
Actualitzat a les 16:15h
El jutjat d’Instrucció número 4 d’Amposta, en funcions de guàrdia, ha decretat este migdia llibertat amb càrrecs per al treballador de la residència l'Onada d'Alcanar detingut este diumenge per dues presumptes agressions sexuals en dues residents.

El jutge instructor ha decretat mesures cautelars que impedeixen l'investigat comunicar-se amb les víctimes ni apropar-se a elles ni a la residència. L’home, a més, haurà de personar-se cada 15 dies al jutjat.

Segons ha exposat este migdia el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, el cas es va destapar este mateix diumenge, quan una de les víctimes, una àvia de 85 anys, va ser acompanyada pels seus familiars per votar “i a l’hora de tornar va manifestar que no volia, perquè ha patit diverses agressions sexuals per part d’un treballador”.

Després de fer les oportunes comprovacions i prendre declaració a altres persones ingressades al mateix centre,  es va identificar una altra anciana com a possible víctima. Ahir la tarda mateix es va procedir a la detenció del treballador, tal com ha corroborat Molinero.

El Mossos, que continuen amb la investigació, no descarten que hi pugui haver més víctimes. Durant tot el dia d'avui estan prenent declaracions a la resta de residents i treballadors del centre.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient per la via de la Inspecció de Serveis Socials a L'Onada, l'empresa gestora de la residència i ha anunciat, a més, que es personarà en la causa, com també ho ha anunciat l’Ajuntament d’Alcanar.