Accepta 10 anys de presó per matar la mare a Tortosa

L'Audiència de Tarragona condemna l'home per homicidi amb els atenuants de trastorn mental i confessió

Agents policials davant la façana de la casa del barri tortosí de Ferreries on va tenir lloc el matricidi
Agents policials davant la façana de la casa del barri tortosí de Ferreries on va tenir lloc el matricidi | ACN
Aguaita.cat
12 de febrer del 2021
Actualitzat a les 16:28h
L'home que va confessar haver asfixiat la mare a Tortosa el setembre de 2019 ha acceptat este divendres una pena de 10 anys de presó, segons han explicat a l'ACN fonts judicials. Arran d'un acord entre la defensa i la fiscalia que ha evitat el judici amb jurat popular, l'Audiència de Tarragona ha condemnat l'home per homicidi amb l'agreujant de parentiu i amb els atenuants de trastorn mental i confessió. A més, la sentència també li imposa 10 anys de llibertat vigilada i que no pugui aproximar-se ni comunicar-se amb els seus familiars durant 18 anys. En concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar el seu pare -i marit de la víctima- amb 150.000 euros i cadascun dels seus tres germans -fills de la finada- amb 60.000 euros.
Els fets van passar el 27 de setembre de 2019 al domicili familiar situat al barri de Ferreries, on vivien l'acusat i els seus progenitors. Segons la sentència, al migdia el fill va començar a discutir amb la mare a la cuina, la va tirar a terra i la va asfixiar amb les mans. També li va causar ferides amb un ganivet i se'n va anar fins a un canyar situat vora l'Ebre, des d'on va trucar al 112 per confessar el crim.

L'individu, que ara té 35 anys, va explicar que s'acabava d'escapar de casa i que havia matat la mare, estrangulant-la primer i apunyalant-la després. Els Mossos el van detenir allà mateix. Anava sense samarreta, descalç i vestit amb uns pantalons curts. Entre les canyes, els agents van trobar una fulla de bisturí nova, un encenedor de plàstic, tabac, unes xancles i el terminal des d'on va trucar a emergències.