Comença la vacunació dels Mossos a l'Ebre amb la previsió d'immunitzar més del 80% del cos

El vaccí d'AstraZeneca s'administra a uns 200 agents i es farà una segona campanya per completar la vaccinació

per Aguaita.cat , Tortosa, 11 de febrer de 2021 a les 17:47 |
Primer pla d'un agent dels Mossos d'Esquadra rebent una dosi de la vacuna d'AstraZeneca a la comissaria de Tortosa | ACN
Este dijous es completarà la primera fase de vacunació del cos dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre. Els vaccins d'AstraZeneca es van començar a administrar este dimecres a la tarde a la Comissaria de Tortosa, on s'ha desplaçat un equip mòbil de Salut. Uns 200 agents s'han apuntat de forma voluntària a rebre la vacuna. Suposa un 40% de la plantilla i suposarà la immunitat d'entre el 80% i el 85% del cos al territori quan es completi la segona fase. S'ha prioritzat la vaccinació d'efectius de primera línia amb servei al públic, els serveis de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Ordre Públic, "per protegir a la ciutadania amb el contacte que té amb el policia i la mateixa seguretat dels agents dels cossos de seguretat".
La gerent de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, ha destacat la resposta dels agents dels Mossos que de forma voluntària s'han apuntat a rebre la vacuna d'AstraZeneca. La campanya s'ha coordinat amb el Departament d'Interior. Lleixà ha aprofitat per repetir la crida a la vacunació de la ciutadania. "Animem que a tothom que es vacune perquè necessitem la immunitat de grup, la immunitat col·lectiva, i això només passa si un percentatge superior al 80% de la població la tenim vacunada", ha recordat.


Estes són els percentatges de vacunació que es preveu aconseguir en les plantilles ebrenques dels cossos de seguretat. "Un percentatge entre el 80 i 85% dels agents s'estan vacunant. És una decisió voluntària del Mosso i volem aconseguir una immunitat de grup al territori i al país. A més dels Mossos policies locals i vigilants de Terres de l'Ebre iniciaran aquesta campanya de vacuna per aconseguir-ho", ha dit l'intendent Vicenç Lleonart, cap de la regió policial de les Terres de l'Ebre.
 


 

 

Participació