La Guàrdia Civil identifica dos veïns dels Reguers caçant sense autorització a la Reserva Nacional dels Ports

Els van localitzar a la partida de Covalta, al terme de Roquetes

per Aguaita.cat, Roquetes | 11 de febrer de 2021 a les 16:56 |
Agents del Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil. | Cedida
Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa han identificat a la partida de Covalta, del terme municipal de Roquetes, a dos veïns d’Els Reguers quan es trobaven caçant a l'interior d'una reserva nacional de caça sense l'autorització del titular.

Durant els últims mesos, titulars de vedats de caça i de la Reserva Nacional de Caça dels Ports de Tortosa-Beseit havien posat en coneixement dels cossos policials i dels agents rurals el furtivisme que patien en els seus vedats i reserves.


Davant d’esta situació es van establir diversos operatius per localitzar els furtius que actuaven en la zona, a fi d'eradicar este tipus de pràctiques.

Així, durant el matí del passat diumenge, agents del SEPRONA que realitzaven servei per l'interior de la Reserva Nacional de Caça dels Ports Tortosa-Beseit van sentir diversos trets que provenien de la partida Covalta i van apropar-se fins la zona, on van sorprendre dos persones que caçant.


Després d’identificar-les se'ls va requerir per tal mostressen la documentació que els emparava per a exercir l'activitat cinegètica a l'interior de la Reserva Nacional de Caça, però van apuntar que no la tenien.

Els agents van aixecar acta denuncia contra els infractors per practicar activitats cinegètiques amb armes de foc i animals a l'interior d'una Reserva Nacional de Caça sense disposar d'autorització expressa del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, quedant els animals sota custòdia dels seus propietaris.

 

Participació