En Comú Podem (ECP) defensa la Llei d’Equitat Territorial com a garantia per evitar el despoblament

És la gran aposta de la formació per lluitar contra el despoblament i les desigualtats que patixen territoris com les Terres de l’Ebre

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 9 de febrer de 2021 a les 15:42 |
Presentació de la Llei d'equitat territorial, este dimarts al matí. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cap de llista d’En Comú Podem pel Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Jordi Jordan, ha presentat avui la Llei d’Equitat Territorial, una llei que de fet ja està redactada i presentada al registre i que no s’ha pogut debatre per la convocatòria de les pròpies eleccions i que és la gran aposta de la formació per tal de lluitar contra el despoblament i les desigualtats que patixen certs territoris com són Terres de l’Ebre, Priorat o Conca de Barberà. Jordan ha afirmat que “el govern de Junts i ERC ha demostrat no tindre cap estratègia des del punt de vista de reequilibri territorial, no hi ha hagut inversions ni cap pla per lluitar contra el despoblament i en definitiva, per a fer polítiques de discriminació positiva. No han fet absolutament res i això es reflexa en les dades poblacionals i en la situació actual de territoris com el nostre”. “Per això creiem imprescindible esta Llei d’Equitat Territorial que té per objectiu garantir una igualtat de drets, accés a serveis públics, recursos i d’oportunitats, independentment d’on es visca”.

Esta llei inclou un Pla d’Equitat Territorial per al desenvolupament d’estes comarques rurals que preveu un desplegament transversal de la llei que afectaria tots els departaments de la Generalitat, per tant, segons Jordan “està dissenyada amb una visió de conjunt. Estem parlant d’habitatge, salut, educació, serveis tecnològics, transport, infraestructures, energia, despoblament, economia i ocupació, tot lligat a una sèrie d’inversions, ajuts directes i bonificacions que implicarien una discriminació positiva per als habitants d’aquests territoris, com ja s’està fent per exemple a França, per citar un cas proper”.


A més a més d’este pla, esta llei també preveu serveis ecològics per a les àrees rurals, és a dir, un finançament pel manteniment dels serveis ambientals, la biodiversitat, els paisatges i en definitiva, la natura del nostre territori. Pel que fa a exemples concrets d’aplicació de la llei, Jordan ha mencionat l’aplicació d’un pla de rehabilitació per a habitatges de poblacions petites, per afavorir el retorn i revertir el despoblament, així com el garantir la cobertura de totes les xarxes mòbils d’última tecnologia per afavorir el teletreball des de qualsevol punt de Catalunya, entre d’altres. 

 

Participació