La DO Terra Alta exigix als partits polítics que es posicionen respecte a la massificació eòlica a la comarca

El Consell Regulador de la DO Terra Alta vol un posicionament clar dels partits davant la problemàtica que patix la comarca , les persones, empreses i associacions d’empreses vinculades amb el territori i amb el paisatge

Alguns dels aerogeneradors instal·lats a l'altiplà de la Terra Alta
Alguns dels aerogeneradors instal·lats a l'altiplà de la Terra Alta | ACN
Aguaita.cat
02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:44h
El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta, que aplega 61 cellers i 1.247 viticultors i viticultores, i que ha esdevingut un dels principals motors econòmics de la comarca, exigix a tots els partits polítics que concorren a les properes eleccions a la Generalitat de Catalunya que es posicionen respecte al conflicte existent davant la massificació eòlica que pateix la comarca avui dia -amb 148 aerogeneradors en funcionament- i que, en cas de portar-se a terme els 96 més en tràmit, es veuria incrementada en un 65%.

La Denominació d’Origen ha sol·licitat, este mateix matí, reunions amb totes les formacions que es presenten a les eleccions del pròxim 14 de febrer per conèixer de primera mà la seva postura en un tema tan sensible i transcendental per a la comarca.

A més de la seua posició davant esta situació, que afecta a tot el territori, el Consell Regulador sol·licita a les diferents formacions polítiques que deixen clar quin és el full de ruta a seguir durant els propers anys per tal d’evitar el col·lapse del paisatge terraltí, l’actiu més important de la comarca i garantia de futur per a les noves generacions del territori.

Així, el Consell Regulador de la DO Terra Alta farà arribar una carta a cada una de les formacions per exigir-los un compromís directe i ferm amb el territori. Després d’anys de promeses no complertes, ha arribat el moment de ser clars davant la ciutadania i enfrontar la problemàtica que pateix la Terra Alta i que afecta persones, empreses i associacions d’empreses vinculades amb el territori i amb el paisatge de la comarca.

La massificació eòlica preocupa i ocupa a la comarca de la Terra Alta des de fa anys, però també a altres territoris. En aquest sentit, la DO Terra Alta vol fer també una crida a aquells que comencen a patir aquesta pressió als seus territoris per unir esforços en una lluita comuna. "Tots en som conscients de la importància de la correcta gestió energètica i estem plenament a favor de les energies renovables com a recurs imprescindible per a la salvaguarda del medi ambient, però no podrem estar d’acord mai amb el model territorial que se’ns està imposant a la Terra Alta, que hipoteca el principal motor econòmic a la zona i un dels pocs revulsius contra el despoblament: el sector del vi i l’enoturisme", conclouen.