La plataforma Cas Castor celebra que el retorn als bancs de la indemnització es tramite com a projecte de llei

Afirma que així es podrà esmenar perquè "el deute d'ACS el pagui ACS"

S'inicia el tràmit per autoritzar el segellat definitiu del magatzem submarí del Castor
S'inicia el tràmit per autoritzar el segellat definitiu del magatzem submarí del Castor | Cedida
Aguaita.cat
29 de gener del 2021
Actualitzat a les 9:48h
El grup ciutadà Cas Castor, impulsat per les entitats ODG, Xnet i IDHC, ha celebrat que el retorn de la indemnització als bancs per la plataforma submarina d'emmagatzemament de gas es tramite com a projecte de llei, una fórmula que permetrà "esmenar-lo" i "no haver de pagar dues vegades pel projecte".

Segons el grup, "gràcies a l'acció d'incidència" feta per la ciutadania, s'ha aconseguit que el Reial Decret Llei que permet l'endeutament de l'Estat es tramite com a Projecte de Llei amb caràcter d'urgència. Això "permetrà esmenar esta vergonya: no es pot posar en el mateix sac el rescat a les persones que han sofert els impactes econòmics generats per la covid-19 amb la inversió fallida de Florentino Pérez".

L'entitat fa referència així al fet que el reial decret llei aprovat avui incorporava, d'una banda, el pagament públic del deute multimilionari, i de l'altra, l'exempció de l'IRPF de l'ingrés mínim vital.

El grup anuncia que presentarà esmenes per "desactivar" els articles referents a l'endeutament de les arques de l'Estat.

En este sentit recorda que l'11 de novembre va presentar una Proposició de Llei al Senat a través de Compromís en què s'aportava una solució perquè el deute d'ACS "no el pagui l'Estat, o sigui, un cop més, la ciutadania, sinó ACS". Ara indica que utilitzarà el mateix text per modificar el Reial Decret Llei aprovat avui.