La plataforma Cas Castor celebra que el retorn als bancs de la indemnització es tramite com a projecte de llei

Afirma que així es podrà esmenar perquè "el deute d'ACS el pagui ACS"

per Aguaita.cat , 29 de gener de 2021 a les 09:33 |
S'inicia el tràmit per autoritzar el segellat definitiu del magatzem submarí del Castor | Cedida
El grup ciutadà Cas Castor, impulsat per les entitats ODG, Xnet i IDHC, ha celebrat que el retorn de la indemnització als bancs per la plataforma submarina d'emmagatzemament de gas es tramite com a projecte de llei, una fórmula que permetrà "esmenar-lo" i "no haver de pagar dues vegades pel projecte".

Segons el grup, "gràcies a l'acció d'incidència" feta per la ciutadania, s'ha aconseguit que el Reial Decret Llei que permet l'endeutament de l'Estat es tramite com a Projecte de Llei amb caràcter d'urgència. Això "permetrà esmenar esta vergonya: no es pot posar en el mateix sac el rescat a les persones que han sofert els impactes econòmics generats per la covid-19 amb la inversió fallida de Florentino Pérez".


L'entitat fa referència així al fet que el reial decret llei aprovat avui incorporava, d'una banda, el pagament públic del deute multimilionari, i de l'altra, l'exempció de l'IRPF de l'ingrés mínim vital.


El grup anuncia que presentarà esmenes per "desactivar" els articles referents a l'endeutament de les arques de l'Estat.

En este sentit recorda que l'11 de novembre va presentar una Proposició de Llei al Senat a través de Compromís en què s'aportava una solució perquè el deute d'ACS "no el pagui l'Estat, o sigui, un cop més, la ciutadania, sinó ACS". Ara indica que utilitzarà el mateix text per modificar el Reial Decret Llei aprovat avui.

 

Participació