L'alcalde d'Alcanar demana als partits del municipi que no realitzen actes presencials de campanya

El batle ho ha fet davant l'augment sostingut de contagis en les darreres setmanes, el qual està afectant greument el sistema sanitari ebrenc

Façana de l'Ajuntament d'Alcanar
Façana de l'Ajuntament d'Alcanar | Arxiu
Aguaita.cat
27 de gener del 2021
Actualitzat a les 20:28h
L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, ha fet arribar este matí una carta als partits polítics del municipi per a demanar-los que repensen les seues campanyes electorals, i en el  cas que tinguen programats actes presencials, els transformen en un format telemàtic,  tot garantint el dret a la participació política. També els ha demanat que siguen extremadament prudents a l'hora d'interactuar amb els veïns i veïnes del municipi. 

El batle ho ha fet davant l'augment sostingut de contagis en les darreres setmanes, el  qual està afectant greument el sistema sanitari ebrenc, així com de l'índex de risc de  brot i per tal de garantir la salut i el benestar de canareus, canareves, casencs,  casenques, veïns i veïnes d'Alcanar Platja 

Des de les institucions comarcals també s'ha fet una crida a respectar els confinaments  domiciliaris i a reduir la interacció social al mínim exponent per evitar el col.lapse sanitari. "Això comporta un gran esforç per part la ciutadania en tots els sentits. A  més, veiem, per exemple, com els bars, els restaurants, els comerços, les empreses i  el sector turístic del nostre municipi es veuen afectats per les restriccions sanitàries, que tenen per objectiu reduir el contacte social", explica Roig a la carta. 

En este sentit, l'alcalde ha explicat que els propietaris d'aquests negocis i els veïns i  veïnes han demostrat un comportament exemplar des del principi de la pandèmia. "I  nosaltres, com a càrrecs electes, hem de seguir aquesta estela de responsabilitat i  coherència. Crec fermament en el principi d'exemplaritat dels representants i les formacions polítiques. Un principi de responsabilitat política, social i ètica, que ha d'estar per damunt de qualsevol interès electoral. Per damunt de tot, la salut de les  persones", ha afegit.