Crida unitària dels partits de la Ràpita perquè la ciutadania reduisca al mínim les interaccions socials

En les darreres setmanes els contagis al munici han augmentat exponencialment

per Aguaita.cat , La Ràpita, 21 de gener de 2021 a les 11:59 |
Una ciutadana de la Ràpita, amb mascareta, torna de comprar durant el primer confinament del 2020 | Sofia Cabanes
Els grups polítics de la Ràpita han acordat, reunits en Junta de portaveus, fer una crida a la ciutadania davant la situació excepcional que s’està vivint al municipi per la pandèmia de la Covid-19. 

La Ràpita ha viscut en les darreres setmanes un increment exponencial de casos. En els primers 4 dies d'esta setmana s’han detectat 88 nous contagis. En les setmanes anteriors, de l’11 al 17 gener, se’n van diagnosticar 133; del 3 a l’10 gener, 57 i del 28 al 2 de gener, 44. El risc de rebrot este dijous és de 2339,89 punts i la taxa d reproducció de la malaltia (Rt) és d'1,67. 


Davant d'esta situació, els grups municipals demanen als rapitencs i rapitenques que reduisquen la interacció social i només surten al carrer per circumstàncies justificades i complint les mesures de prevenció.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, expressa que "els casos positius de la Covid-19 segueixen augmentant i és important que treballem tots junts per aconseguir sortir d'esta situació".


Per això, els grups del consistori s’han unit per transmetre un missatge clar: cal extremar les precaucions al màxim i seguir les mesures essencials, com són l’ús de la mascareta, la neteja de mans, la distància de seguretat, la ventilació i la reducció de la interacció social.

Des de la Junta de portaveus també han destacat la importància de complir les mesures de mobilitat i la necessitat de la conscienciació i la responsabilitat individual.

 

Participació