El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre formalitza la gestió del servei de protecció d'animals domèstics

Els ajuntaments aprovaran el nou conveni amb l'associació AMPARE que fins ara feia el servei voluntàriament

per Aguaita.cat , Móra d'Ebre, 21 de gener de 2021 a les 10:54 |
Fins ara, l'associació AMPARE realitzava el servei de forma voluntària | Europa Press
El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha reunit els alcaldes, les alcaldesses de la comarca i la presidenta de l'EMD de la Serra d'Almos per abordar les opcions en la gestió del servei d'acollida d'animals de companyia abandonats, especialment en la recollida de gossos i el control de les colònies de gats.

La continuïtat del servei estava en perill des que el mes d'octubre passat l'associació sense ànim de lucre AMPARE va anunciar que deixaria de gestionar les protectores de Flix i Móra la Nova per manca de recursos.


Els representants locals han valorat la proposta econòmica i de serveis que ha plantejat el Consell Comarcal amb l’assessorament tècnic de la Diputació de Tarragona, amb l'objectiu que l'associació mateixa associació AMPARE formalitze un servei que fins ara havia ofert des del voluntariat. La proposta de treball contempla la prestació de servei per a tots els municipis de la comarca.

Després que els participants a la reunió hagen donat el vistiplau per unanimitat, caldrà que els Ajuntaments aproven el conveni per donar forma al servei. La presidenta d'AMPARE, que també ha participat en la trobada, s'ha mostrat satisfeta per l'acord aconseguit. Per la seua banda, Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, ha destacat “la voluntat dels diversos representants locals per arribar a un acord, després de mesos de treball”. "La proposta és un win-win que beneficiarà els animals, millorarà el servei als municipis i permetrà la continuïtat de l'associació AMPARE", ha explicat.

 

Participació