Roquetes posa en servei dos agents cíviques per vetllar pel compliment de les mesures per la covid-19 i pel civisme

També rebran suggeriments i queixes per part dels ciutadans

Les dos agents cíviques de Roquetes.
Les dos agents cíviques de Roquetes. | Cedida
Redacció
19 de gener del 2021
Actualitzat a les 19:42h
L'Ajuntament de Roquetes ha posat en marxa el servei de dos agents cíviques que vetllaran per tal que es complisquen les normes de civisme en els àmbits de l'ús de l'espai públic i també de les mesures de seguretat establertes per la pandèmia de la covid-19. 

El regidor de Gestió Ambiental, Ivan Garcia, ha explicat que algunes de les seues tasques seran vetllar perquè la gent utilitze la mascareta, es mantinguen les distàncies de seguretat i l'aforament de bars i restaurants i també donaran suport a la policia local en el control dels accessos a les escoles de Roquetes i Raval de Cristo.

Les dos agents cíviques també incentivaran a la gent en l'hàbit de reciclar, informant i assessorant sobre els dubtes de quins són els residus que es poden dipositar a cada contenidor. Així mateix, informaran els propietaris dels gossos de l'obligatorietat de tenir-los censats i amb el xip identificatiu i sobretot de ser curosos a l'hora de recollir els excrements de la via pública.

D'altra banda les agents cíviques també rebran suggeriments i queixes per part dels ciutadans sobre les deficiències detectades en els equipaments i instal·lacions municipals o en la via pública.

Estes dos agents cíviques es repartixen l'activitat en horari de matí i tarda, actuant al centre urbà de Roquetes, Raval de Cristo i també a la Urbanització Pilans.

Una de les agents cíviques ha estat contractada directament per l'Ajuntament amb una subvenció de la Diputació de Tarragona durant sis mesos, i l'altra a través del Consell Comarcal del Baix Ebre durant un període de nou mesos.