Demanen 4 anys de presó a un home que va penjar informació judicial de l'exparella i la filla menor a la xarxa

L'individu volia obtenir un possible benefici en els plets particulars amb l'exdona, segons la Fiscalia de Tarragona

per Aguaita.cat , Tarragona, 19 de gener de 2021 a les 16:00 |
La Fiscalia de Tarragona demana 4 anys de presó per un suposat delicte de descobriment i revelació de secrets a un home acusat de penjar informació judicial de l'exparella i la filla menor a la xarxa. L'home i la dona compartien una adreça de correu per tractar qüestions relatives a la filla i, segons el fiscal, ell va vincular el compte a una aplicació web que mostra les dades en una infografia de "línia de temps". Segons la fiscalia, l'home va decidir fer públiques les circumstàncies personals de la dona i les seues vicissituds conjugals amb la intenció de causar-li "un perjudici personal i, d'aquesta manera, obtenir ell un possible benefici en els seus plets particulars". El cas es jutjarà properament als jutjats penals de Tarragona.
Segons recull l'escrit d'acusació, l'home i la dona havien mantingut una relació anàloga a la conjugal fins el 2012. Després de separar-se, i per ordre judicial, ambdós progenitors van haver de crear un compte de correu electrònic per poder comunicar-se sobre fets relatius a la seua filla comuna, menor d'edat, i així poder consensuar les activitats necessàries de la petita.


"L'acusat, en el context de la contesa que tenia amb la seua exparella, i amb la intenció de causar-li un perjudici personal i d'esta manera obtenir ell un possible benefici en els seus plets particulars, va decidir fer públiques les circumstàncies personals de la mateixa i les seues vicissituds conjugals", apunta la fiscalia.

Així, i malgrat que contenia dades privades tant de la nena com de la mare, com els seus correus particulars, nom i altres dades personals, i fins i tot els seus correus electrònics, l'acusat va vincular l'adreça a l'aplicació 'Timegraphic' sabent que així "totes estes dades particulars quedaven accessibles al públic al ser una aplicació oberta disponible al buscador Google".


La fiscalia subratlla que l'home podria haver optat per subscriure's a una modalitat de pagament que permet disposar d'un accés privat. A contrari, el maig de 2018 l'exdona va descobrir que, amb el simple fet d'escriure el seu propi nom al cercador Google, li apareixia un enllaç a una "línia de temps" on constaven totes les seues dades des de 2012.

Al novembre de 2018, la dona va teclejar a Google la seua direcció de correu electrònic i es va adonar que entre les opcions apareixia un enllaç que conduïa a tota la informació judicial d'ella i de l'acusat, fotografies d'ella al carrer, autos i citacions judicials, declaracions judicials tant d'ella com de la seua filla, i vídeos en seu judicial i privats.

Segons la fiscalia, l'acusat els havia col·locat allà malgrat ser conscient que eren d'accés públic i indiscriminat, i que feien referència als procediments judicials tan penals com civils existents entre ell i l'exparella. Malgrat tot, assenyala la fiscalia, no consta que ningú accedís a les dades "maliciosament exposades al públic per l'acusat".

L'home afronta una pena de 4 anys de presó per un suposat delicte de descobriment i revelació de secrets, amb la circumstància mixta de parentiu com a agreujant. El cas, instruït pel jutjat de violència sobre la dona de Tarragona, arribarà properament a judici als jutjats penals. 

 

 

Participació