eleccions catalanes 2021

El TSJC manté les eleccions del 14-F

El tribunal accepta les mesures cautelaríssimes i invalida la data del 30 de maig acordada per tots els partits menys el PSC

per Bernat Surroca / Sara González , 19 de gener de 2021 a les 12:38 |
Persones votant en una jornada electoral | AjM
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha resolt que les eleccions catalanes es mantenen per al 14 de febrer. La secció cinquena de la sala contenciós administratiu ha acceptat les mesures cautelaríssimes sol·licitades per dos dels recursos d'impugnació i, per tant, queda suspesa la convocatòria d'eleccions per al 30 de maig i es manté en vigor la data inicial a l'espera que el tribunal resolgui sobre el fons de la qüestió. 

La decisió esbossa un escenari complex en el qual la campanya podria arrencar el pròxim 29 de gener per, un cop començada, que el tribunal acabés concloent que finalment es poden ajornar els comicis. 


La Junta Electoral Central (JEC) té previst emetre aquest dimarts una nota del president, Miguel Colmenero, on declara que no és competent per pronunciar-se sobre l'ajornament de les eleccions acordat pel Govern i els partits catalans. El motiu, segons fonts d'aquest organisme, és que la Junta es fa càrrec i arbitra les decisions i els actes que tenen a veure amb processos electorals, i no sobre les convocatòries.

Segons l'àrbitre electoral, qualsevol resposta al decret aprovat per la Generalitat sobre la cancel·lació dels comicis del 14 de febrer ha de venir de part dels tribunals ordinaris, en aquest cas del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El tribunal ja té sobre la taula diversos recursos contra la suspensió de les eleccions decretada pel Govern. 


La JEC respondrà d'aquesta manera la petició d'informació que li ha enviat la candidatura de Primàries perquè aclareixi la validesa de l'acord per a la suspensió de les eleccions del 14 de febrer. Aquest organisme situa d'aquesta manera la qüestió a mans del TSJC, que té sobre la taula sis recursos –amb peticions de mesures cautelaríssimes- perquè decideixi sobre la legalitat del decret de suspensió dels comicis.

 

Participació