Salut argumenta que l'incident en la vacunació en una residència ebrenca és un «fet aïllat»

Les tres infermeres implicades han estat expedientades i apartades dels seus llocs de treball

Imatge del cartell de la vacunació de la Covid-19 a Catalunya
Imatge del cartell de la vacunació de la Covid-19 a Catalunya | Juanma Peláez
Aguaita.cat
13 de gener del 2021
Actualitzat el 14 de gener a les 10:15h
L'Institut Català de la Salut (ICS) ha obert un expedient administratiu a tres infermeres de la institució que presumptament van administrar la vacuna de la COVID a persones no autoritzades en la primera fase en el marc d'una vacunació en una residència de les Terres de l'Ebre. Segons exposa el Departament de Salut, es tracta d'un "fet aïllat" que no ha afectat el pla de vacunació, i tots els residents van rebre la vacuna que pertocava segons estava planificat. 

A causa de la gravetat dels fets, s'investigarà i recopilarà tota la informació per prendre les mesures per evitar que es torne a repetir. Les infermeres, de moment, han estat apartades de les seues funcions actuals. 

Salut no ha fet públic el nom de la residència de discapacitats de les Terres de l'Ebre on van tindre lloc els fets. Les tres infermeres han estat expedientades i apartades dels seus llocs de treball arran de la mala praxi en la responsabilitat de les seues funcions.

El Departament de Salut ha remarcat tota la coordinació i l'excel·lent feina que fins ara estan realitzant tots els equips de vacunació arreu de les Terres de l'Ebre, on s'ha administrat la primera vacuna fins al dia d'avui a un total de 1.200 professionals, repartits entre l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, centres d'atenció primària i Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, i ja hi ha planificada la vacunació a la resta de centres (Clínica Terres de l'Ebre, Hospital de la Santa Creu de Jesús, Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre i Hospital Comarcal d'Amposta).

A més a més, la previsió és que este mateix diumenge s'haja administrat la primera dosi de la vacuna a la totalitat de centres de l'àmbit residencial, on s'inclou tant centres de gent gran, persones amb discapacitat, persones amb trastorns de salut mental i centres religiosos de la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre. S'han administrat, entre residents i professionals de residències, 1.712 vacunes, que sumades a les 1.200 de professionals, deixa una xifra de 2.912 vacunats, una dada molt positiva que s'ha assolit gràcies a la coordinació i l'esforç de molts professionals voluntaris del territori, infermeres i administratius que s'han implicat en esta campanya de vacunació.