La CUP Terres de l’Ebre demana més planificació i recursos en Educació 

Denuncien que 6000 aspirants a professores i professors han hagut de fer les oposicions en condicions d'alt risc i adverses

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre , 12 de gener de 2021 a les 17:53 |
La candidatura de la CUP per al 14-F amb Júlia Urgell ( La Fatarella) com a número 3 per Tarragona i Terres de l'Ebre | CUP
La CUP Terres de l'Ebre ha demanat al Departament d'Educació més planificació i recursos per no obrir les escoles a qualsevol preu. 
La CUP creu que "com ja no va passar a principi de curs, els cribratges massius s'haguessen hagut de fer abans de començar l'obertura dels centres, fetes per professionals i no en forma d'automostres pels mateixos mestres i professors". A més a més, tampoc s’ha ofert cap solució en la ventilació de les aules, tenint en compte les baixes temperatures d’estos dies segons exposen.

  Opinen que "esta improvisació del Departament fa que les direccions dels centres haguen d'assumir totes les responsabilitats, tal com ha passat  també amb el tancament dels centres de les poblacions més afectades pel temporal".

També, afirmen, "hem de lamentar les condicions en les quals es van fer les oposicions, on molts opositors van haver de circular enmig del temporal".

"La manca d'inversió en Educació no és només d'ara, afirma la CUP" "no s'han revertit les retallades i seguim exigint el 6% del pressupost de la Generalitat a la partida d'Educació quan ara mateix no arriba a la meitatç2. 

Demanen la reducció de les ràtios a tots aquells llocs que faci falta per garantir la salut dels infants, joves, mestres i professors. "Volem que es garanteixi el dret de l'educació amb la planificació i els recursos necessaris", conclouen.

 

 

Participació