Calvet: «Al Delta de l'Ebre, l'Estat ni fa prou ni deixa fer»

El conseller de Territori defensa que les actuacions es facin de manera consensuada entre totes les parts

per Aguaita.cat , Móra d'Ebre, 11 de gener de 2021 a les 18:42 |
Pla mitjà del conseller de Territori, Damià Calvet, conversant amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Pallarès, a Móra d'Ebre | ACN
El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, ha lamentat els danys que ha causat el temporal Filomena al Delta de l'Ebre, on ha tornat a desaparèixer la barra del Trabucador i s'han malmès diverses platges. Calvet ha demanat que hi haja intervencions per revertir la regressió que pateix el Delta i ha apuntat que "el problema no és una partida de la Generalitat amb més o menys milions d'euros per actuar", sinó que "qui té les competències sobre el riu, ni fa prou ni deixa fer", en referència a l'Estat.

Pel conseller, "allò que s'ha fet no ha servit per mantenir platges ni la barra del Trabucador" i ha lamentat que el govern espanyol no permet a la Generalitat "actuar sense que aquesta actuació sigui subsidiària de la seva competència". Amb tot, ha sol·licitat que l'Estat "deixe d'actuar de manera unilateral al Delta" i que les actuacions es decideixin de manera consensuada amb el Govern i la Taula de Consens. En la seua opinió, només d'esta manera es podrà trobar una solució "efectiva" per protegir el Delta. Este dilluns a la tarde, Calvet assistirà a una nova reunió de la Taula de Consens.  

 

Participació