Paüls anuncia el tancament de bars i restaurants i serveis mínims a l'escola pel brot de coronavirus al poble

Entre el 5 i el 10 de gener s'han registrat 66 nous positius al municipi, que no arriba als 600 habitants

Enric Adell, alcalde de Paüls
Enric Adell, alcalde de Paüls | Ajuntament de Paüls
Aguaita.cat
11 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:59h
Amb els primers resultats en mà sobre el cribratge massiu dut a terme a la població de Paüls, l’Ajuntament ha decidit prendre mesures extraordinàries per tal de frenar els contagis.

Amb el 90% dels resultats, l’alcalde del municipi, Enric Adell, anunciava este diumenge que s’havien detectat 66 nous positius entre el 5 i el 10 de gener, unes dades “molt dolentes”, tenint en compte que hi ha un total 545 habitants (Idescat, 2020) al municipi.

Atenent a les circumstàncies, l'Ajuntament ha anunciat el tancament de bars i restaurants al municipi. L’escola només obre per realitzar serveis mínims (per a famílies que treballen o d’altres circumstàncies justificades).  No es farà cap activitat extraescolar de forma presencial, totes seran en forma telemàtica. Al mercat només podran venir parades d'alimentació o productes bàsics. Tampoc es realitzarà la missa de diumenge. Així mateix, en funció de l'evolució dels pròxims dies, s'estudiarà si s'han d'aplicar més mesures o ampliar-ne la finalització.

En un missatge dirigit a la ciutadania Adell a exposat que el poble ha passat de tenir “una situació molt bona” a “complicar-se molt ràpidament”. “Per tant, hem d’actuar conjuntament tot el poble, perquè si no, no ho aturarem”, ha refermat.

Així, ha demanat que els contactes estrets de positius facen correctament els aïllaments, encara que els PCRs els hagen sortit negatius.

L’alcalde també ha recordat que les famílies que no poden sortir per adquirir aliments poden fer servir el servei que ofereix l’Ajuntament.