Afronta 18 mesos de presó per llançar un gos moribund a un contenidor de Jesús, a Tortosa

L'animal presentava un estat agònic i el van acabar sacrificant

Jutjats de Tortosa
Jutjats de Tortosa | Arxiu
Aguaita.cat
05 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:36h
Un veí de Tortosa s'asseurà a la banqueta dels jutjats penals acusat de ferir el gos de la seva companya sentimental i d'haver-lo llançat, moribund, a un contenidor. Els fets van passar el 4 d'abril de l'any passat. Un home va alertar la Policia Local que en un contenidor d'escombraries del passeig Josep Puig, al nucli de Jesús, hi havia una bossa amb un objecte a l'interior i en sobresortia una corretja. Es tractava d'una gossa, mestissa pitbull, que presentava quatre orificis a la regió parietal ocasionats per l'acusat, segons el ministeri fiscal. L'animal presentava un estat agònic, amb pols feble i respiració ampla, amb una resposta als estímuls dèbil, que li haurien provocat la mort. Per aquest motiu, van practicar-li l'eutanàsia.
La fiscalia acusa l'home d'un suposat delicte de maltractament d'animal domèstic i sol·licita una pena de 18 mesos de presó i quatre anys d'inhabilitació per a l'exercici de professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i per a la tinença d'animals.

A més, demana que aboni 339,20 euros corresponents a despeses veterinàries. De la seva banda, la propietària del gos -companya sentimental de l'acusat- renuncia a qualsevol acció, segons detalla l'escrit d'acusació del fiscal. El cas arribarà properament a judici.