Impulsen un manifest «per la dignitat de les Terres de l’Ebre»

La nova plataforma pretén aglutinar tots els moviments en defensa del territori

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre, 31 de desembre de 2020 a les 12:51 |
Desembocadura de l'Ebre i Riumar des de l'aire | Sofia Cabanes
Un grup de persones "de procedències i interessos diversos" s'han unit per formar Dignitat Popular Ebrenca, "un moviment aglutinador", segons exposen "que pretén posar al mateix sac totes les reivindicacions" del territori "per tal que s'actue d'una vegada i ens tornen, a tots nosaltres, allò que ens pertoca: la capacitat de viure de forma digna una vida plena a les Terres de l'Ebre".

Tot plegat s'anuncia en un manifest "per la dignitat ebrenca" que exposa, a mode d'acta fundacionals, les raons d'esta nova plataforma.


"La llista de greuges que estem patint al nostre territori no para de créixer: abocaments tòxics, massificació eòlica descontrolada, carreteres en molt mal estat, xarxa de comunicacions terrestres completament desfasada, transvasaments hidrològics malintencionats, projectes d’ abocadors nuclears, plataformes privades petrolíferes abandonades que paguem entre tots, una gestió sanitària completament deficient, especulació agrària, diàspora dels nostres joves en busca d'un futur que aquí es contempla gairebé impossible... I així podem estar hores i hores", exposen.

Dignitat Popular Ebrenca assegura que no no entén d’”ismes” ni interessos particulars i fa una crida a totes les associacions, plataformes, organitzacions i persones que lluiten pel territori a unir-se a este nou moviment. 


La plataforma es pot seguir a través de les xarxes socials, Facebook (Dignitat Ebrenca), Twitter (@DignitatPopular) i al mail [email protected]
 

Aquí el manifest sencer.

 

Participació