La Diputació de Tarragona atorga 900.000 euros d'ajuts a microempreses i autònoms de la Cultura

La subvenció arribarà a 122 sol·licitants i la institució preveu obrir una nova convocatòria l'any que ve

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 23 de desembre de 2020 a les 20:24 |
El sector cultural de l'Ebre reivindicant que la cultura també és treball i denunciant les restriccions a Tortosa
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Tarragona ha concedit els ajuts per a microempreses i professionals autònoms de l'àmbit de la cultura que va convocar al setembre, amb l'objectiu de mitigar els efectes de la Covid-19 i impulsar l'activitat en este sector. La convocatòria ha tingut 152 sol·licitants, de les quals se'n subvencionarà 122 amb una partida de 902.401 euros de la subvenció. La resta incomplien els requisits de la convocatòria. L'ajut s'ha dirigit a les arts escèniques, plàstiques i visuals, la cultura popular i tradicional, l'artesania, la llengua o la literatura, la producció editorial i la difusió del patrimoni cultural, entre altres.
La convocatòria estava oberta a professionals i empreses de fins a 10 treballadors, amb seu fiscal a la demarcació de Tarragona i dedicats al sector cultural com a activitat principal. Van quedar excloses de la convocatòria les empreses que facturen més de 500.000 euros anuals i també les entitats culturals, esportives i socials sense ànim de lucre, així com les fundacions, ja que poden acollir-se a altres línies de suport de la Diputació de Tarragona.


Estos ajuts específics s'han convocat per primera vegada atès el context actual, "per reforçar i atendre de manera adient les necessitats actuals del sector cultural, un dels que pateix més les conseqüències de la crisi". La Diputació de Tarragona preveu donar continuïtat a estes ajudes amb una nova convocatòria l'any 2021.

 

Participació