El COPATE i els consells comarcals ebrencs signen el Pacte per a l'Adaptació al Canvi Climàtic

Es tracta d'un document de compromís per a l'adopció de mesures

per Aguaita.cat , Tortosa, 11 de desembre de 2020 a les 09:54 |
El president del Copate, Joan Alginet, durant la jornada del programa Life Clinomics | Cedida
El president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), Joan Alginet; i els presidents i presidentes dels quatre consells comarcals ebrencs van signar este dijous el Pacte per a l’Adaptació al Canvi Climàtic. Un document de compromís d’adopció de mesures que contribueixen a identificar factors que determinen la vulnerabilitat de les activitats econòmiques i dels territoris on es duen a terme; fomentar la gestió sostenible dels recursos (aigua, energia, sòl...) i incorporar l’adaptació al canvi climàtic en l’estructura de l’entitat, entre altres actuacions. La signatura es va dur a terme durant la jornada telemàtica de tancament del projecte Life Clinomics.

“L’adaptació al canvi climàtic és el principal recurs que tenen els agents que actuen en un territori per disminuir-ne la vulnerabilitat i això es concreta en estratègies, plans d’acció i processos de governança”, ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet, que ha destacat també la faena realitzada a través del Life Clinomics, un programa finançat amb fons europeus i que ha estat coordinat per la Diputació de Barcelona, ens gestor de la Reserva de la Biosfera del Montseny, i del qual el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès han estat socis.


Durant la jornada de tancament del Life Clinomics es van presentar els resultats del projecte i es van presentar les actuacions que s’han posat en marxa: l’Observatori de la Sequera i la cria de la llavor d’ostra al Delta. Pel que fa al tancament de la jornada telemàtica va anar a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

 

Participació