La CUP Tortosa demana al Ple de l'Ajuntament la creació d’una comissió d’investigació sobre la gestió de la residència Sant Miquel Arcàngel

La CUP Tortosa ha presentat avui en roda de premsa les dues mocions que presentarà per a la seua aprovació al Ple del pròxim 7 de desembre

Aguaita.cat
30 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:41h
Sergi Arnau regidor de la CUP a l'Ajuntament de Tortosa
Sergi Arnau regidor de la CUP a l'Ajuntament de Tortosa | Cedida
La primera de les mocions que presenta la CUP al Ple de l'Ajuntament de Tortosa té per objectiu impulsar un model públic i de qualitat de les residències i en l’atenció a la gent gran. La situació generada per la pandèmia de la Covid-19 ha evidenciat la mala gestió de nombroses residències de gent gran arreu del territori amb més de 4,000 persones mortes més de 32.000 persones contagiades entre usuàries i treballadores dels centres.
 
Pel que fa a Tortosa i, tal com ja va anunciar la setmana passada, la CUP ha presentat una denúncia a inspecció de treball per les irregularitats laborals comeses per la residència Sant Miquel Arcangel en la gestió del brot de Covid en què hi ha hagut 48 positius segons dades oficials. L’opacitat i les irregularitats en la gestió d’aquest brot porta la CUP a demanar a l’Ajuntament de Tortosa la creació d’una comissió d’investigació sobre la gestió del cas.

Per altra banda la CUP ha anunciat que presentarà una moció per a l’elaboració d’un pressupost per al 2021 que s’adapti a la situació de crisi econòmica i social actual, i que s’inicii un procés implicant a totes les forces polítiques, moviments socials, col·lectius i la ciutadania de la ciutat per a l’elaboració d’uns pressupostos participatius per al 2022.

La CUP ha denunciat que el govern no té una proposta o projecte polític per fer front a la crisi econòmica i social derivada de la COVID i els reptes que caldrà encarar la ciutat en un futur imminent. L’equip de govern està funcionant amb un pressupost de 2018, i a banda dels projectes de grans obres com a base de la seva acció política, de manera improvisada presenta propostes a través de modificacions de crèdit de pressupost sense seure a parlar-ne amb la resta de formacions polítiques del consistori.

La supressió de les regles d’estabilitat pressupostària obre la porta a poder Destinar el 100% romanent líquid de tresoreria i el superàvit pressupostari de 2019 a incrementar despesa corrent de l’Ajuntament per tal de fer front a les necessitats derivades de la situació de crisi actual.

És per això que la CUP demana al govern municipal que es convoque un Ple extraordinari on presenti una proposta per tal d’adaptar el pressupost a la realitat que ara mateix estan vivint la ciutat de Tortosa, que poc té a veure amb la de 2018