La Càtedra d'Economia de la URV elaborarà un pla de recuperació econòmica per a Alcanar

L'Ajuntament i el grup d'investigadors liderat pel doctor en economia Juan Antonio Duro han arribat a un acord per a l'elaboració del pla

El director de la Càtedra Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro i l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig.
El director de la Càtedra Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro i l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig. | Cedida
Aguaita
26 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:27h
L'Ajuntament d'Alcanar i la Càtedra d'Economia de la Universitat Rovira i Virgili han arribat a un acord per a impulsar un pla de recuperació econòmica d'Alcanar.

En una primera fase, la URV realitzarà l'informe Impacte de la pandèmia sobre l'economia d'Alcanar a partir de diferents indicadors socioeconòmics. L'elaboració d'esta diagnosi servirà de base per a la redacció del Pla de recuperació econòmica d'Alcanar per implementar en el quadrienni 2021-2024, també redactat per la URV.

A l'hora de redactar el pla, la càtedra comptarà amb la col·laboració d'actors econòmics del sector agrícola, del sector pesquer i turístic i del sector comerç, així com altres col·lectius rellevants de l'economia canareva.

El principal investigador del projecte, Juan Antonio Duro, doctor en Economia per la UAB i director del Departament d'Economia i de la Càtedra Economia Local i Regional, amb seu al Campus de les Terres de l'Ebre, es va reunir a Alcanar, després de la fase més dura de la pandèmia, amb el seu Alcalde, Joan Roig, i el regidor d'Empresa, Comerç i Turisme, Jordi Monfort, per a presentar el projecte

El batlle avança que "el treball d'anàlisi començarà de seguida i durarà uns mesos. Esperem que, després de l'impacte de la Covid, puga ser un instrument clau per al desenvolupament econòmic del municipi".

Per la seua banda, el regidor d'Empresa explica que "és molt important poder dur a terme este projecte de la mà de la URV i la CELiR, atesa la seua experiència. L'impacte socioeconòmic de la pandèmia és important i ens cal una anàlisi acurada de la situació i un pla de reactivació que concrete el full de ruta a seguir en els pròxims anys per poder revertir-la". El regidor afegeix que "per això mateix, cal que estiga alineat amb els plans i estratègies globals i que estiga àmpliament participat i compartit pels agents econòmics".