Movem Tortosa i ERC reclamen la construcció d'una passarel·la sobre la pilastra de l'antic pont de la Cinta

Els partits defensen que es convertisca en un eix vertebrador dels dos marges de riu

per Aguaita.cat , Tortosa, 24 de novembre de 2020 a les 13:09 |
Pilastra de l'antic pont de la Cinta, on actualment encara hi figura una de les inscripcions del monument franquista que seran retirades | Sofia Cabanes
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els grups municipals de Movem Tortosa i Esquerra Republicana-Tortosa Sí han presentat una moció conjunta al ple de l’Ajuntament de Tortosa per reclamar la construcció d’una passarel·la que comunique el barri de Ferreries amb el nucli històric aprofitant la pilastra del mig del riu una vegada la Generalitat retire el monument franquista a la Batalla de l’Ebre.

Els principals grups de l’oposició proposen que l’espai on està emplaçat el símbol franquista més gran de Catalunya siga recuperat per la ciutadania i es convertisca en un eix vertebrador dels dos marges de riu, com ho havia estat durant segles el pont de Barques i, posteriorment, el pont de la Cinta.


En l’exposició de motius, els dos grups municipals signants de la moció celebren l’anunci per part del govern de la Generalitat, després del treball dut a terme per la conselleria de Justícia i coincidint amb el 45è aniversari de la mort del dictador Francisco Franco, de la retirada del polèmic monument l’estiu del 2021. Amb tot, Movem Tortosa i Esquerra Republicana lamenten que aquesta decisió no s’hagi pres fins ben entrat el segle XXI, així com la deixadesa per part del govern de l’Estat i dels alcaldes i l’alcaldessa de Tortosa que han estat al capdavant dels diferents governs democràtics de la ciutat.

 

Participació