La Comissió de Transports del Congrés aprova una PNL perquè l'Euromed torne a fer parada a l'Aldea

La proposició del Partit Demòcrata defensa que el servei no comporta costos afegits i millora la connectivitat de l'Ebre

Euromed a l'estació de l'Aldea. Foto d'arxi
Euromed a l'estació de l'Aldea. Foto d'arxi | ACN
Aguaita.cat
19 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:32h
La comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Congrés ha aprovat una Proposició no de Llei (PNL) perquè els trens Euromed es tornen a aturar a l'estació de l'Aldea-Tortosa-Amposta.

La PNL la va presentar el Partit Demòcrata a principis d'any i el diputat al Congrés, Ferran Bel, la va defensar este dimecres amb l'argument "que no comporta cap cost afegit per al govern espanyol" i permet millorar la mobilitat i connectivitat ferroviària de les Terres de l'Ebre i de prop de 180.000 habitants. La PNL va rebre el vot favorable de tots els grups excepte PSOE, BILDU i el grup mixt que es van abstenir. Podemos i PSOE havien presentat esmenes a la proposició però no es van admetre perquè "no fixaven cap compromís concret".

La proposició insta al govern espanyol a garantir, en un termini màxim de 3 mesos, la parada a l'estació de l'Aldea d'un mínim de 4 trens Euromed diaris en cada sentit, Barcelona i València, un servei que es va oferir entre 2016 i 2019. Bel ha recordat que el Govern de la Generalitat està disposat a tornar a subvencionar els bitllets, com va fer en aquest període.