Tortosa formarà cinc jóvens tutelats en oficis com l'electricitat, la pintura o la fusteria

Els alumnes posaran en pràctica alguns dels aprenentatges assolits en espais municipals com les Avançades de Sant Joan

Els joves es formaràn durant este any en els diferents oficis
Els joves es formaràn durant este any en els diferents oficis | Cedida
Aguaita.cat
16 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:50h
A partir d'este dilluns, cinc jóvens inicien a Tortosa el període d'aprenentatge laboral dins del programa Treball i Formació, del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, que va adreçat a persones tutelades o extutelades per la Generalitat, de 17 a 21 anys. 

Al llarg de tot un any, estos jóvens es formaran en diversos oficis, amb l'objectiu que puguen ampliar els seus coneixements i puguen disposar de més sortides al món laboral. Els participants al programa desenvoluparan tasques d'operari de manteniment i de serveis de brigada, a través de les quals podran assolir la formació en disciplines com l'electricitat, la fusteria i fusteria metàl·lica, la construcció, la pintura o la jardineria. 

Algunes d'estes faenes les posaran en pràctica en espais municipals de Tortosa, com ara les Avançades de Sant Joan, on duran a terme algunes tasques de manteniment i millora que contribuiran també al manteniment del patrimoni emmurallat de la ciutat. 

Esta setmana, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de Serveis, Domingo Tomàs, han donat la benvinguda als participants del programa en una trobada al saló de plens de l'Ajuntament.