Un ampostí citat a declarar pel tall de l'AP-7 a Salt fa un any de Tsunami Democràtic

Una trentena de persones es concentren a Amposta en suport a un jove citat a declarar pel tall de l'AP-7 convocat per Tsunami Democràtic

per Aguaita.cat , Amposta, 9 de novembre de 2020 a les 17:57 |
Tretze de les persones investigades per la seua participació en el tall de l'AP-7 de fa un any a Salt convocat per Tsunami Democràtic han comparegut este dilluns al matí davant del titular del jutjat número 3 de Girona que instrueix el cas. La majoria dels citats s'han acollit al seu dret de no declarar, segons ha explicat una de les advocades de la defensa, Montse Vinyets. En aquesta ocasió, el jutge ha acceptat que alguns dels investigats, residents en diverses contrades de Catalunya, hagin pogut comparèixer via videoconferència. Ha estat el cas d'un jove que ha estat citat als jutjats d'Amposta, on s'han concentrat una trentena de persones per donar-li suport.

El cas investiga més d'una cinquantena de persones a les quals se'ls atribueix un suposat delicte de desordres públics i, en alguns casos concrets, atemptat contra agents de l'autoritat arran del tall de l'autopista que va tenir lloc entre els dies 12 i 13 de novembre de 2019.


Vinyets creu que la causa no superarà l'actual fase d'investigació i s'acabarà arxivant. Segons argumenta, no existeixen elements delictius en l'actuació dels investigats, que estaria emparada en els drets de manifestació i reunió.

L'acció de Salt formava part de la iniciada per Tsunami Democràtic el matí de l'11 de novembre a la Jonquera (Alt Empordà) i que també investiga un jutjat de Figueres, amb 197 persones investigades.


El grup de Suport contra la repressió Terres de l'Ebre ha aplegat una trentena de persones este matí a Amposta per fer costat a Rocard, el jove del territori que ha estat citat a declarar.

Des del Grup de Suport denuncien que es tracta d'un intent de generar temor a la ciutadania," per tal que no exercim els nostres drets de protesta i manifestació sota l'amenaça d'una denúncia o una multa. No se’ns escapa que el que està passant a les nostres terres i a la resta del principat és un avís a la resta de moviments socials i pobles de l'Estat Espanyol. Qui cregui que aquesta ofensiva va només contra el moviment independentista s'equivoca", declaren.

Per tot plegat demanen no baixar la guardia davant de la repressió tant del govern espanyol com de la conselleria d'Interior de la Generalitat i convoquen a la gent en dos citacions judicials més "a hores d’ara només tenim confirmades dues dates d’altres citacions, per als propers 4 i 11 de febrer del any vinent als jutjats de Tortosa". 

"Finalment, tot i l’embat repressiu que estem patint, volem deixar molt clar que la repressió no ens atjura, ans al contrari, ens reafirma en què la lluita és l'únic camí possible", conclouen.

 

 

Participació