L'hospital Verge de la Cinta es veu obligat a habilitar més llits d'UCI davant la pressió de la Covid-19

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre reestructura diferents serveis hospitalaris per la situació actual al territori

Accés principal a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta.
Accés principal a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta. | S.B.
Redacció
30 d'octubre del 2020
Actualitzat el 02 de novembre a les 10:58h
La Regió Sanitària Terres de l’Ebre reestructura diferents serveis donada la situació de la COVID19 al territori, segons ha informat el departament de Salut este divendres a la tarda. L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha d’incrementar llits d’UCI donat que la seua dotació habitual es troba plena, amb 12 malalts de Covid ingressats. Per a això, prepara l’àrea de gabinets digestiu on habilitarà 9 llits més, desplaçant este servei a l’àrea quirúrgica. Això comporta derivacions d’intervencions a la Clínica Terres de l’Ebre i es limitarà l’activitat quirúrgica del Verge de la Cinta a intervencions urgents i oncològiques, de manera que es desprograma la resta de l'activitat quirúrgica. Cal tindre en compte a més que una vintena de professionals han donat positiu per Covid-19 i en dades de dimecres hi ha 120 professionals aïllat, amb les conseqüències organitzatives que això comporta.

L’Hospital Comarcal d’Amposta ha de reestructurar les urgències a causa d’un brot que ha provocat el confinament de sis dels seus metges. Així, a partir d’avui, les urgències donaran servei diürn de les 8.00 h a les 20.00 h. Fora d’este horari els usuaris han de trucar al 061 per tal que els donin resposta assistencial i derivació segons el seu nivell d’urgència.

Així mateix, en horari nocturn es desplaçarà el Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR) del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) dotat de metge, a l’exterior de l’Hospital Comarcal d’Amposta per tal de fer front les possibles emergències que es puguin donar.
Les urgències d’atenció primària mantenen la seva activitat i horari habitual al CAP.

Hospital Comarcal de Móra d’Ebre

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, a partir de dilluns, suspèn la programació de cirurgia general per afectació COVID positiva del servei. En este sentit, sí que es mantindran les intervencions urgents i les consultes externes i la cirurgia oncològica així com la de la resta d’especialitats.

Atenció Primària

Pel que fa a l’atenció primària, en la situació epidemiològica actual l'estratègia a seguir és diferent a la primera onada. S’intentarà evitar tancar punts d'assistència per garantir la continuïtat i seguiment de les necessitats no covid.

Es mantindrà el seguiment de persones Covid, i les persones amb problemes crònics per evitar descompensacions així com el seguiment domiciliari i de persones a residències. També es mantindran les cures de ferides, vacunacions revisions pediàtriques, urgències i emergències.

En cas dels Consultoris Locals es valorarà la situació de l'equip en conjunt podent modificar la cobertura per baixes i/o quarenterenes de professionals, així com la situació epidemiològica pel que fa a brots, brots a residències, i s'intentarà no tancar res mentrestant la situació ho permeta.