El tancament perimetral de Catalunya i País Valencià congela les relacions socials i comercials de les terres del Sénia

Comerços i restauració preveuen que patiran les limitacions de mobilitat entre els dos territoris

per Redacció , Vinaròs, 30 d'octubre de 2020 a les 16:11 |
Imatge del passeig de Vinaròs, este divendres. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les terres del Sénia, que conformen pobles del sud de l'Ebre i el nord de Castelló, tenen la seua pròpia dinàmica comercial i social que s'ha vist congelada este divendres pel tancament perimetral de Catalunya al matí i del País Valencia al migdia. Els sectors de la restauració i el comerç de Vinaròs seran els més perjudicats per les limitacions de mobilitat. A partir d'aeste divendres no hi hauran anades i vingudes si no és per treballar o estudiar i confien q la limitació no afecte la campanya comercial de Nadal. Als bars i restaurants de Vinaròs l’afluència d'ebrencs s'havia disparat els últims caps de setmana i havia ajudat a contrarestar el final de temporada turística i l’autoconfinament de molts ciutadans.

L'ambient este divendres a Vinaròs era de "relativa normalitat". Bars amb molts treballadors esmorzant al polígon i també taules plenes a les terrasses del passeig marítim on els restaurants encara preparaven la jornada. A diferència de Catalunya, on la restauració està tancada des de fa 15 dies, al nord del País Valencià s'havia viscut un petit miratge de bonança els dos últims caps de setmana, amb una afluència d'ebrencs disparada. "Hi havia més gent però aquí al polígon no era una exageració", ha apuntat el restaurador Manuel Prades. "Estes setmanes que els serveis estaven tancats a Catalunya ha estat una sorpresa important, sobretot la primera setmana, perquè l'afluència ha estat molt important en benefici del món de l'hostaleria", ha afegit Rafel Miralles, comerciant.


La gent del sud del Montsià té tirada a comprar a Vinaròs i amb els límits de la comunitat autònoma tancats pot suposar pèrdues. "La relació entre els pobles és com una família i una relació comercial i de convivència molt bona. És una relació comercial important i el tancament es notarà però estem preparats perquè ja sabem com estan les coses. Esperem que es controle i no vaja a més", ha apuntat Miralles.

 

Participació