La Clínica Terres de l'Ebre de Tortosa es reforça amb la implementació dels nous test de detecció ràpida de la Covid-19

Durant l'octubre, el centre sanitari públic de titularitat municipal ha dut a terme més de 180 tests ràpids d'antígens, que donen resultats en 15 minuts

per Aguaita.cat , Tortosa, 29 d'octubre de 2020 a les 12:43 |
Sistema de detecció de la Covid-19 per antígens | Cedida
La Clínica Terres de l'Ebre ha incorporat durant les últimes setmanes la utilització de proves diagnòstiques ràpides mitjançant els tests d'antígens, que permeten obtenir resultats sobre covid-19 en un termini de 15 minuts. Es tracta d'un sistema que permet conèixer amb major celeritat els resultats dels pacients que ja presenten símptomes. Des que es van començar estes proves, el 7 d'octubre, el centre ja n'ha efectuat més de 180.
 

La introducció d'estos tests és fruit de la col·laboració amb el Laboratori de Referència de Catalunya, adjudicatari de la licitació de la gestió del laboratori de la Clínica Terres de l'Ebre. A més a més, des de la setmana passada, el centre disposa d'un analitzador d'última tecnologia, que permet la realització de les proves PCR-RT COVID-19 i també per a la grip A/B. Es tracta de dos proves indispensables per al diagnòstic diferencial del pacient en la temporada de grip.
 

De la mateixa manera, la Clínica ha invertit en la instal·lació i posada en funcionament d'una cabina de flux laminar Classe 2, per al tractament de mostres biològiques, indispensable per al tractament de les mostres amb sospita de coronavirus.
 
Amb estes eines es contribueix a donar els resultats als pacients amb la urgència que requereix el moment i, a la vegada, es millora el temps de resposta del diagnòstic.

 

Participació