Amposta participa en el festival internacional de dibuix BigDraw

L'activitat consistirà en un taller de màscares tribals a càrrec de l'il·lustrador Xavier Viña, el 29 d'octubre

Aguaita.cat
27 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:51h
Cartell del festival internacional de dibuix BigDraw
Cartell del festival internacional de dibuix BigDraw | Cedida
Amposta torna a participar en el Big Draw, el festival internacional de dibuix més gran del món, celebrat a Europa al mes d'octubre. En esta edició, dedicada al canvi climàtic, s'ha organitzat el taller "Màscares tribals", que anirà a càrrec de l'il·lustrador Xavier Viña a les instal·lacions de l'Escola d'Art i Disseny (ESARDI). El festival BigDraw té com a finalitat connectar a persones de totes les edats amb els centres d'art, museus i espais a l'aire lliure, així com crear vincles entre dissenyadors, il·lustradors i artistes. En esta línia, este any s'ha apostat per obrir la convocatòria a tots els públics amb la possibilitat de descarregar el taller de forma gratuïta per realitzar-lo en línia.

L'activitat, que reflexionarà sobre el canvi climàtic des de la seva perspectiva més cultural, consistirà a crear una màscara de tipus tribal inspirant-se en l'obra d'artistes precedents. Tanmateix, es deixarà total llibertat durant el procés de creació de la màscara, tant en la forma, els colors o els elements decoratius, de la mateixa manera que hi podran participar amants del dibuix de totes les edats. Les creacions es podran compartir a les xarxes socials fent ús de l'etiqueta #bigdrawamposta2020.

A partir de les màscares tribals i la seva simbologia, l'activitat pretén evocar diferents cultures d'arreu del món, que amb el canvi climàtic, la globalització, els models hegemònics, l'avenç del món urbà sobre el rural i la desforestació, entre altres problemes, estan fent desaparèixer formes de vida molt diverses, algunes d'elles arrelades a la prehistòria, com algunes comunitats de recol·lectors i caçadors de la selva amazònica. L'acte està organitzat per ESARDI, el Campus Extens de la URV a Amposta, el Museu de les Terres de l'Ebre i l'Ajuntament d'Amposta, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

El descarregable del taller "Màscares tribals" estarà disponible a la web i a les xarxes socials del Museu de les Terres de l'Ebre i d'ESARDI a partir del 29 d'octubre.
 

Foto: Cedida