​El brot a la residència VIMA de la Ràpita afecta ja 64 persones entre usuaris i professionals

Salut no es planteja intervenir la residència

Façana de la residència VIMA de la Ràpita
Façana de la residència VIMA de la Ràpita | Google Street View
Sofia Cabanes
26 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:32h
Segons les últimes dades aportades per Salut sobre el brot que des de dijous passat afecta la residència d’avis VIMA de Sant Carles de la Ràpita, ja són 64 els infectats per la Covid-19, 50 dels quals corresponen a usuaris (una xifra que no ha variat des de dissabte) i 14 professionals (11 més respecte l’últim recompte). Entre els usuaris, 9 han hagut de ser traslladats en centres hospitalaris per complicacions provocades pel virus.

Així ha informat el director territori territorial d’Afers Socials i Famílies, Màrius Pont i la directora territorial de Salut, Mar Lleixà en una roda de premsa.

Tot i les xifres, Salut no es planteja intervenir la residència: “No ens plantegem intervenir ni fer un reforç. Atenció primària està fent un seguiment acurat de la situació i a més la residència compta amb una vuitantena de professionals. Ho tenen tot cobert i la mateixa empresa està reforçant. No hi ha indicis que ens diguen que haguem d’intervenir”, ha recalcat Mar Lleixà.

Lleixà també ha assegurat que la utilització des d’un primer moment dels nous test antigènics, que permeten saber si una persona ja amb símptomes desenvolupats és positiva en coronavirus en tan sols 10 minuts han estat “clau” per fer front a la situació.
Actualment els 40 usuaris positius que resten a la resiència VIMA estan aïllats a la mateixa planta.