Declarats dos nous brots a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i a la residència de l'Àngel a Amposta

En el cas de l'HTVC s'han infectat 3 usuaris i 6 a professionals | A la resiència de l'Àngel d'Apasa d'Amposta hi ha 5 usuaris afectats

Zona d'aparcament d'ambulàncies de l'HTVC
Zona d'aparcament d'ambulàncies de l'HTVC | Sílvia Berbís
Sofia Cabanes
24 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 17:00h
La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre informa que en les últimes hores s’ha detectat un brot a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta que, de moment, afecta a 3 usuaris i 6 a professionals.
 
Com a conseqüència d’este brot, l’activitat quirúrgica al HTVC es limitarà, a partir de dilluns, a les intervencions oncològiques, les urgències i la cirurgia major ambulatòria. El centre també ha restringit les visites al malalts ingressats.
 
Des de la Regió Sanitària s’informa que en trobar-nos en Fase 1 del Pla de Contingència els centres s’organitzen per donar una resposta territorial a les necessitats assistencials que puguin sorgir els pròxims dies.
 
Este és el segon centre hospitalari ebrenc on es declara un brot. Dijous es va confirmar un brot a l’Hospital Comarcal d’Amposta. Segons les últimes dades actualment, afecta 6 usuaris i 2 professionals. L’Hospital Comarcal d’Amposta té 13 pacients ingressats amb covid positiu tenint en compte els propis del brot i els que ha ingressat d’altres centres. Així mateix, s’han restringit les visites als usuaris ingessats.
 
En relació a l’Hospital Comarcal d’Amposta, a partir de dilluns es reprendrà l’activitat quirúrgica en Cirurgia Major Ambulatòria.
 
Donada la situació, el pròxim dilluns, estarà operativa l’antiga residència d’Amposta, que ja es va habilitar durant la primera onada de la pandèmia, per tal que pugui acollir pacients d’atenció intermèdia. 
 
Residència l’Àngel d’Apasa a Amposta


D’altra banda, Salut també confirma un nou brot declarat a la llar residència l’Àngel d’Apasa a Amposta. Este brot afecta a 5 persones usuàries. En este cas, totes les persones amb PCR negativa es van traslladar ahir al recurs alternatiu Lo Goleró adaptat i preparat per atendre persones amb discapacitat.