La Generalitat acorda una reunió de treball sobre el Delta amb el govern espanyol mentre no es crea la comissió mixta

En la trobada compartiran els treballs i visions estratègiques de cada executiu per aturar la regressió

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 21 d'octubre de 2020 a les 18:47 |
La llacuna de la Tancada, amb la badia dels Alfacs al fons. | IRTA
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat ha formalitzat una reunió de treball amb el Ministeri de Transició Ecològica en la qual es presentaran els treballs i les visions estratègiques de cada executiu per afrontar la lluita contra la regressió del delta de l'Ebre. L'Estat presentarà el 'Plan para la Protección del Delta del Ebro' i els terminis de redacció i aprovació. La reunió es va concretar en una trobada el passat divendres entre el conseller de Territori, Damià Calvet, i la ministra Teresa Ribera. El govern espanyol no cedeix a la formalització d'una comissió mixta Estat, Generalitat i Taula de Consens del Delta –com va demanar aquest organisme-. La comissió mixta ha de definir una estratègia d'actuació, amb calendaris i compromisos econòmics concrets.
Des del Departament de Territori s'ha defensat que la comissió mixta amb la Taula de Consens del Delta és "l'idoni per afrontar aquest repte" perquè "els acords i compromisos siguin coneguts i assumits per a tothom" però la seva constitució formal no ha estat possible. En una carta adreçada als alcaldes, al delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, a la delegada i el subdelegat a Tarragona del govern espanyol, i als portaveus de la Taula de Consens, el conseller Calvet es compromet a "concretar accions i comprometre recursos" però defensa que les actuacions que s'han d'executar "han de formar part d'una estratègia compartida per tots els actors i respondre a un projecte d'acció global". Des de Territori es confia que la reunió amb la ministra Ribera "serveixi per a definir definitivament esta estratègia". 

 

Participació