Deltebre instal·larà més de 1.100 plaques fotovoltaiques en set equipaments municipals

L'Ajuntament preveu un estalvi econòmic de més de 42.000 euros en la factura de la llum

per Redacció , Deltebre, 20 d'octubre de 2020 a les 16:22 |
Roda de premsa de l'alcalde, Lluís Soler. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Deltebre licitarà en el plenari d'este dimarts un contracte per a la instal·lació de 1.127 plaques fotovoltaiques en set dels equipaments municipals. El consistori preveu estalviar més de 42.000 euros en la factura de la llum durant els 12 anys de durada del contracte. També es reduiran en 76.000 quilos anuals les emissions. La inversió econòmica prevista és de 432.000 euros. L'assumirà d'entrada l'empresa instal·ladora i l'Ajuntament de Deltebre anirà sufragant el cost a través de l'estalvi econòmic que supose la instal·lació de les plaques. El consistori també podrà vendre l'energia produïda que no es consumisca a les instal·lacions.

Les plaques fotovoltaiques s'instal·laran al Centre Esportiu del Delta, la Biblioteca Delta de l'Ebre, l'Ajuntament de Deltebre, els espais de Serveis Municipals, i les escoles Sant Miquel, Riumar i Assumpció. El consistori també vol "fomentar la instal·lació de l'autoconsum particular a través de bonificacions en les ordenances fiscals i ser-ne exemple".


En la sessió plenària de l'Ajuntament de Deltebre del mes d'octubre es durà a aprovació el reglament del Marketplace municipal, una modificació de crèdit per impulsar el canvi d'enllumenat a LED, i una part dels arranjaments dels desperfectes causats pels aiguats del 2018, una vegada rebut l'import provisional de la subvenció per part de la Generalitat.

L'Ajuntament posarà en funcionament aviat l'exterior del Centre Esportiu del Delta, de mil metres quadrats, que permetrà fer activitats esportives a l'exterior i garantir la distància de seguretat i les diferents mesures restrictives derivades de la pandèmia. La inversió d'esta actuació ha fregat els 26.000 euros.

 

Participació