Cinquanta-nou casos nous d’atenció a infants i adolescents en situació de risc al Baix Ebre

L’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA) del Baix Ebre ha realitzat també 14 intervencions d'urgència durant el 2013

Redacció
22 d'abril del 2014
L’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA) del Baix Ebre, el servei social especialitzat d’atenció a xiquets i adolescents en situació de risc o desemparament, ha obert 59 nous expedients l’any 2013, 12 més que l'any anterior. A més, segons les dades que ha fet públiques el consell comarcal del Baix Ebre, l’EAIA ha realitzat 14 intervencions d’urgència. Estos casos se sumen als diferents expedients actius que disposa l’equip d’atenció. En este sentit, al 2013, l’EAIA ha gestionat 340 expedients, dels quals 112 estan en estudi, 155 en seguiment, 2 pendents d’estudi i 71 ja estan tancats.

Entre les diferents tasques de l’EAIA destaquen l’estudi i diagnòstic dels casos, el seguiment de l’evolució de cada cas, el tractament per tal de modificar la dinàmica familiar, i l’assessorament i col·laboració amb altres agents socials. El conseller d’Infància i Adolescència, Rubén Lallana, ha subratllat que “amb la conjunció de totes aquestes accions es permet donar resposta a situacions familiars adverses i, a la vegada, permet ajudar a moltes nens i nenes del territori”.

L’EAIA pot proposar actuacions de millora dins del nucli familiar o bé mesures alternatives si és el cas que existeix desemparament a causa de les mancances dels pares. Les principals mesures que pot proposar l’equip d’atenció són l’acolliment familiar simple o permanent, l’acolliment familiar en una unitat convivencial d’acció educativa, l’acolliment en centre públic o privat, l’acolliment preadoptiu i mesures de transició a la vida adulta i a l’autonomia personal.

Una altra de les mesures de l’equip d’atenció a la infància i a l’adolescència és elaborar un compromís socioeducatiu amb les famílies, amb la finalitat d’intentar superar les condicions de risc mitjançant diferents mesures i accions que s’aplicaran des del servei en qüestió. Unes mesures que els progenitors i l’equip d’atenció, amb previ acord, hauran de dur a terme.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat en una nota de premsa que este servei “treballa en la línia de garantir als infants i adolescents de la comarca un nucli de convivència càlid i adequat per al seu creixement i desenvolupament”.