La DO Terra Alta t'apropa la Festa del Vi a casa i es solidaritza amb la Marató de TV3 contra la Covid-19

Des de la DO Terra Alta, en col·laboració amb la resta d’associacions que conformen la comissió de la festa, ha optat per mantenir la celebració d’este 2020 tot i que reinventada per adaptar-se a les circumstàncies sanitàries

Aguaita.cat
19 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:40h
La DO Terra Alta t'apropa la Festa del Vi a casa i es solidaritza amb la Marató de TV3
La DO Terra Alta t'apropa la Festa del Vi a casa i es solidaritza amb la Marató de TV3 | Cedida
La Festa del Vi de la Terra Alta a Gandesa, que se celebra anualment el primer cap de setmana de novembre, s’ha vist enguany afectada també per la crisi sanitària de la Covid-19. Tanmateix, des de la DO Terra Alta, en col·laboració amb la resta d’associacions que conformen la comissió de la festa, s’ha optat per mantenir la celebració d’aquest 2020 (del 30 d’octubre a l’1 de novembre) tot i que, això sí, reinventada per adaptar-se a les circumstàncies. 

 Així, i com a acte central d’aquesta edició diferent, es manté la tradicional Nit de les Garnatxes Blanques. Per tal de poder celebrar aquesta nit tan especial, des de la DO Terra Alta s’ha optat per apropar “la festa” a casa d’aquells que haguessin volgut participar-hi. Per aconseguir-ho, s’ha creat un pack especial per a l’ocasió que conté una ampolla de vi deGarnatxa Blanca de la DO Terra Alta d’entre les referències que els assistents haurien tastat en la que hagués estat l’11a edició de la Nit de les Garnatxes Blanques, i una proposta gastronòmica que signa el xef amb Estrella Michelin, Vicent Guimerà (L’Antic Molí), i que estarà composta per 3 plats i unes postres: Caneló de llagostí, alvocat, poma i tomàquet; Corball, api-rave i sípia amb ceba caramel·litzada; Premsat de bou amb fruites seques, festucs i garrofa; i Xocolata 70%, Namelaka i taronja sanguínia. El pack es completa amb dues copes de vi personalitzades. 

Els packs, pensats per a un mínim de dues persones, es posaran a la venda a partir d’este dimecres 21 i es podran recollir durant la tarda del mateix divendres 30 d’octubre (dia en què s’hauria celebrat la Nit de les Garnatxes Blanques) a la seu de la DO Terra Alta. Els beneficis obtinguts amb esta acció es destinaran íntegrament a La Marató de TV3, que enguany estarà dedicada a recaptar fons per a la lluita contra la Covid-19. 

 
Mostra de Vins DO Terra Alta 

Com l’eix central de la Festa del Vi ha estat tradicionalment la Mostra de Vins DO Terra Alta, des de la DO s’ha articulat també una acció per mantenir viu aquest espai de trobada entre cellers i consumidors i consumidores. Així, a la botiga de la DO es prepararan una sèrie de lots de vins de 6 referències diverses, amb diferents opcions tant en tipologia com en gamma de preus, que serveixin per generar un itinerari similar al que faria un visitant a la fira. A més, els lots aniran acompanyats per un accés directe a vídeo tastos a càrrec de responsables dels cellers, de manera que el comprador pugui gaudir d’un tast personalitzat a casa seva.  
En este cas, igual que amb els packs de la Nit de les Garnatxes Blanques, els beneficis obtinguts seran destinats també a La Marató de TV3.  

 Jornada tècnica 

Des de la DO Terra Alta s’ha apostat també per mantenir la celebració de la tradicional Jornada tècnica que la DO organitza cada any pels cellers, viticultors i viticultores, i empresaris i empresàries de la comarca. Serà també divendres 30 i es farà de manera telemàtica. 

Sota el títol Escenari Covid: alternatives per al sector del vi, es tractaran temes com la necessitat d’adaptar l’activitat enoturística a l’entorn actual, o les claus per a una comercialització digital eficient, tan necessària en aquests temps.  


Participació dels cellers inscrits a la DO  

Amb l’objectiu de crear una agenda d’activitats pròpia durant el cap de setmana de la Festa del Vi, des del Consell Regulador de la DO Terra Alta s’ha instat també als cellers inscrits a organitzar accions especials i específiques per a aquest cap de setmana, siguin presencials o virtuals. Esta agenda s’anirà conformant al llarg dels dies previs a la celebració de la Festa del Vi de la Terra Alta 2020 i es donarà a conèixer a través dels canals de la DO i dels mateixos cellers organitzadors.