Dos cribratges a la planta de Padesa d'Amposta detecten 63 positius per coronavirus

Entre dijous i divendres s'han fet 263 proves i la resta de treballadors de la planta de producció d’Amposta, als quals encara no se’ls ha realitzat la PCR, es cribraran a partir de dilluns

per Aguaita.cat , Amposta, 17 d'octubre de 2020 a les 21:57 |
Accés a la planta de Padesa a Amposta. | Google maps
Responsables del govern de la Generalitat, el Departament de Salut, la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, l’Agència de Salut Pública de les Terres de l’Ebre, dels Serveis Territorials de Treball i de l’empresa Padesa i l’Ajuntament d’Amposta han mantingut una reunió esta tarda per tal d’abordar les accions a realitzar a la planta de producció de l’escorxador d’Amposta. Durant esta setmana, s’han detectat 2 positius a partir dels quals l’empresa va realitzar de forma immediata dos cribratges: el dijous i el divendres a 100 i a 163 treballadors respectivament. Estos dos cribratges han donat un resultat de 63 positius dels quals 51 resten per realitzar una prova serològica per tal de determinar si es tracta d’infeccions actives o d’infeccions passades.

A més, la resta de treballadors de la planta de producció d’Amposta, als quals encara no se’ls ha realitzat la PCR, es cribraran a partir de dilluns per tal de detectar si hi ha cap més positiu asimptomàtic. El centre de producció d’este escorxador d’Amposta té una plantilla de 395 treballadors. L’empresa i Salut confirmen que, tant a la planta de Roquetes com a la d’Amposta s’han intensificat totes les mesures de prevenció exigides per les autoritats sanitàries.


A hores d’ara tant els positius com els contactes estrets es mantenen en quarantena durant 10 dies. En total 186 treballadors entre el 2 primers positius, els 12 positius del primer cribratge, els 9 contactes estrets d’estos i els 163 treballadors cribrats el divendres.

 

Arxivat a:
Coronavirus, Societat
Participació