Sergi Boada, escollit nou president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i Terres de l'Ebre

Ha guanyat davant de la seua competidora, Remedios Rico, per 1395 vots a 504

El doctor Sergi Boada, escollit nou president del Col·legi de Metges de Tarragona.
El doctor Sergi Boada, escollit nou president del Col·legi de Metges de Tarragona. | COMT
Redacció
16 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:09h
La candidatura del doctor Sergi Boada ha aconseguit 1.395 vots enfront dels 504 de la doctora Remedios Rico. Amb 1.909 vots en total, estos comicis han estat els més participatius de la història del Col·legi sent el vot per correu un dels grans protagonistes de la jornada.

El 2016, Boada va quedar-se a pocs vots d’aconseguir presidir la institució. Ara ho serà durant els pròxims 4 anys. Les primeres paraules del nou president van ser la passada matinada d’"immens agraïment" a la col·legiació per la implicació i va destacar que “ha estat una participació històrica. Crec que en cap elecció dels diferents col·legis de metges s’ha arribat a aquest percentatge, felicitar també a l’altra candidatura per la campanya”. Tanmateix va posar l’èmfasi en la gran responsabilitat “perquè el fet que hi hagi tanta gent darrera nostre, ens dona molta responsabilitat i il·lusió per tirar endavant aquest projecte”.

En total, 3.463 metges i metgesses del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, estaven cridats a votar i sembla ser que la feina feta durant la llarga campanya electoral ha estat clau en la captació dels vots. Boada declarava, tot just després de votar al migdia, que el sentir del col·legiat és que “el Col·legi de Metges s’ha de canviar” i ara comença la feina.

De fet, les primeres accions previstes seran, a nivell intern, realitzar una auditoria i, en l’àmbit extern, treballar amb “les autoritats sanitàries, de la població civil i dels metges per ajudar i liderar tota la informació necessària per poder lluitar contra aquesta pandèmia”.

El vot per correu, el gran protagonista

Mai abans s’havia registrat una participació tan elevada en uns comicis del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona. Dels 3.463 col·legiats censats al COMT, més de 1.900 van exercir el seu dret a vot. Tot i això, després de comprovar que disposaven de tota la          documentació i validar-los, han quedat en 1.731 vots. Per tant, el 50% de la col·legiació hauria exercit el seu dret a vot per correu.

Esta xifra fa que siguin els comicis amb més participació de la història del Col·legi, ja que en les eleccions de 2016 es van comptabilitzar un total de 1291 vots (presencial i per correu).
Pel que fa al vot presencial: a Tarragona, la candidatura del doctor Boada va obtenir 764 vots i la candidatura de la doctora Rico 335. A Reus, els guanyadors van recollir 394 vots, mentre que en segona posició va quedar Remedios Rico amb 113. Finalment, a Tortosa, dels 298 vots emesos, 237 van ser per a Boada i 56 per a Rico.

La jornada electoral es va iniciar a les 8 del matí amb la constitució de les quatre meses electorals en les seus de Tarragona, Reus i Tortosa sense incidències destacables. A les 9, es van obrir els col·legis electorals i, al llarg del matí, van anar rebent els diversos col·legiats per a votar tot seguint un estricte protocol sanitari.

A les 11 del matí, la doctora Maria Remedios Rico, de la candidatura Com tu vols, va ser la primera a votar i el doctor Sergi Boada, de la candidatura Metgescomtu, va dipositar les paperetes a la Junta de Govern i a l’Assemblea de Compromissaris cap a les 14 hores. La presa de possessió del càrrec serà el pròxim dimarts 27 d’octubre.

Perfil

Sergi Boada Pié és especialista en Anestèsia, Reanimació i Tractament del Dolor. Nascut a Tarragona, el el doctor Boada coordina des de 2012 la Unitat de Dolor crònic de l'Hospital Universitari Joan XIII de Tarragona. A més, és un dels impulsors de l'Associació de Metges en Exercici Lliure de Tarragona, és vocal de la Societat Catalana del Dolor i també de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona.