La Ràpita commemora el 80è aniversari de l’afusellament del President Lluís Companys

L’acte ha comptat amb la participació de l’alumnat de l’Escola de Música de l’Agrupació Musical Rapitenca i de l’INS Els Alfacs

per Aguaita.cat , La Ràpita, 15 d'octubre de 2020 a les 20:54 |
L’Ajuntament de la Ràpita ha organitzat un acte per commemorar el 80è aniversari de l’afusellament del President Lluís Companys, el 15 d’octubre de 1940. Unes cinquanta persones s’han reunit a la Plaça Lluís Companys per homenatjar els valors i el compromís de qui va ser president de la Generalitat de Catalunya. 

L’acte ha consistit en la descoberta d’una placa en homenatge a Lluís Companys per part de l’alcalde, Josep Caparrós, qui ha estat acompanyat de l’alumnat de l’Escola de Música de l’Agrupació Musical Rapitenca i de l’INS Els Alfacs. A banda, l’alumnat de l’Escola de Música de l’Agrupació Musical Rapitenca ha interpretat tres peces musicals i l’alumnat de l’INS Els Alfacs ha recitat tres poemes dedicats a Lluís Companys i tres textos referents a la seva figura.


Durant l’acte, l’alcalde, Josep Caparrós, ha fet un breu parlament en què ha remarcat la necessitat de recordar Lluís Companys: “després de vuitanta anys, l’Ajuntament de la Ràpita té el deure de reivindicar la figura del president Companys, l’únic president de la Generalitat, i de tota l’Europa Occidental, afusellat”. Després de mostrar el seu agraïment amb els assistents i l’alumnat que ha participat, ha conclòs les seves paraules dient que “no podran prendre’ns les idees perquè, com deia el president Companys: ‘tenim la raó i tenim la força de tot un poble’”. 

La pandèmia de la Covid-19 ha condicionat l’acte que ha estat marcat pel distanciament social i les mesures necessàries per evitar els contagis.

 

Participació