Balfegó certifica l'autenticitat, sostenibilitat i bones pràctiques en tota la cadena de l'empres

El segell AENOR destaca el procés de traçabilitat que permet identificar i acreditar la qualitat de les tonyines roges

Vaixells de la flota de Balfegó a les granges d'engreix de l'Ametlla de Mar.
Vaixells de la flota de Balfegó a les granges d'engreix de l'Ametlla de Mar. | Cedida
Redacció
08 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:12h
AENOR, entitat de certificació a Espanya, ha atorgat a la companyia tonyinaire Balfegó un segell integral de sostenibilitat mediambiental, traçabilitat, autenticitat i bones pràctiques de manipulació -relatives a l'anisakis- en tota l'activitat de l'empresa, tant al mar com a terra. L'entitat ha auditat totes les fases de pesca extractiva, el transport del peix a les granges marines i el procés d'alimentació, extracció i sacrifici que es fa de la tonyina roja. Un dels punts destacats és el procés de traçabilitat que des del 2008 permet identificar i acreditar el recorregut de cada peix de Balfegó, les seues anàlisis microbiològiques i el percentatge de greix que ha adquirit. AENOR ha verificat les proves d'ADN que es fan a les tonyines.

Este és el segon certificat AENOR que rep Balfegó enguany. La companyia també ha estat la primera empresa del sector pesquer espanyol que aconseguix el certificat AENOR enfront de la covid-19. És un segell que certifica les inversions realitzades per l'empresa per adaptar-se a les circumstàncies definides per la crisi sanitària i que avala l'efectivitat de les mesures, sistemes i protocols adoptats.