​Les Terres de l'Ebre dobleguen la corba de risc de rebrot, però augmenten els ingressos hospitalaris

En les darreres 24 hores s’han notificat 19 nous contagis per PCR

per Sofia Cabanes , Tortosa, 8 d'octubre de 2020 a les 14:05 |
Planta on es troben ingressats els pacients amb Covid-19 al Verge de la Cinta | Santi Martorell
Les dades demostren, per quart dia consecutiu, que l’evolució de la pandèmia al conjunt de les Terres de l’Ebre mostra signes de millora després de dies especialment preocupant arran del brot originat a l’escorxador de Padesa.

El risc de rebrot a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és ara de 302,60 (-67,21punts respecte les 24 hores anteriors). I s’acosta a la mitjana Catalana (243,63), que ha augmentat en els darrers dies. Pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia, és troba ara en 1,03, molt prop ja de baixar d’1. Ara mateix cada persona contagiada al territori en contagia una altra.


En les darreres 24 hores s’han notificat 19 nous contagis per PCR i ja en són 1.693 des de l’inici de la pandèmia.

Risc de rebrot a l'Ebre Foto: Salut


Tot i labona evolució de les xifres, en els darrers dies han augmentat els ingressos hospitalaris per coronavirus. Actualment hi ha 10 persones hospitalitzades al territori (una més que ahir),una de les quals es troba a l’UCI.


Pel que fa a les ciutat on s’apliquen mesures restrictives per a la contenció de la pandèmia, Tortosa, té un risc de rebrot de 832,43 punts (-263,41) i deixa la primera posició en el rànquing de ciutats de més de 20.000 habitants amb major risc de rebrot i ara ocupa el tercer lloc, per sota de Puigcerdà i Salt.

Pel que fa a Roquetes, el risc de rebrot se situa en els 891,86 punts. Mentre que a Amposta és de 353,16, prop de la mitjana ebrenca.

 

Participació