​La tercera edició d'Àgora, la fira de l'economia social i cooperativa de les Terres de l'Ebre, tanca amb bona nota

Impulsada per l’Ateneu Cooperatiu, més de 200 persones han passat per la mostra, que enguany excepcionalment s’ha realitzat a l’ermita d’Ulldecona

La fira s'ha realitzat enguany a l'ermita de la Pietat, a Ulldecona
La fira s'ha realitzat enguany a l'ermita de la Pietat, a Ulldecona | Cedida
Redacció
05 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 9:52h
Tot i les dificultats del moment i l’haver-se hagut d’adaptar a un format més reduït, Àgora, la fira de l’economia social i cooperativa que impulsa l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, va tancar este dissabte portes amb un balanç molt positiu. “Ha estat un èxit de participació, el dia ha sigut fantàstic pel que fa a la meteorologia, hi hagut un bon ambient de l’economia social, moltes famílies han passat pel conta contes... Estem molt satisfets de com ha anat tot. Ha sigut una festa de l’economia social”, assenyalen des de l’organització.

Així un total de 220 persones van passar al llarg del dia per la fira i la jornada va transcórrer amb total normalitat, tot i que es va haver de suspendre la conferència d’economia social per indisposició del ponent. Al seu lloc, les diferents entitats i cooperatives presents a la fira van sortir a explicar els seus projectes al públic i es va oferir un petit concert de hand drums. L’hora del vermut va comptar amb la música en directe dels rapitencs Top Rànking i la fira va tancar també amb música, la de la cantautora Laia Llach.

Enguany Àgora s’ha celebrat excepcionalment a l’ermita de la Pietat d’Ulldecona. Els anys anteriors s’ubicava a la Casa de la Cultura del mateix municipi, però des de l’organització es va buscar un emplaçament a l’aire lliure per poder garantir al màxim les mesures sanitàries que dicta l’actual pandèmia sanitària.

L’objectiu d’esta fira és difondre i donar visibilitat a iniciatives de cooperació i projectes basats en l’economia social, el cooperativisme i el consum responsable al territori. En esta tercera edició hi han participat una desena d’expositors: Casa Luna, una entitat d’Amposta dedicada a la difusió de la criança conscient; l’Associació Espai Tataküa, que compta amb una escola bosc a Amposta; l’Espígol, espai de joc Waldorf d’Ulldecona; l’associació Salvem lo Montsià de defensa de les oliveres mil·lenàries; la cooperativa sense ànim de lucre AvanTEbre, que ofereix serveis socials i empresarials a entitats del territori; Germans Callejón, una cooperativa dedicada al reciclatge tèxtil; el col·lectiu Can Somiatruites, de Sant Carles de la Ràpita que treballa la divulgació cultural a través de la literatura i altres expressions artístiques; la Segona Volta, entitat sense ànim de lucre dedicada a la recuperació i comercialització d'objectes de segona mà i el Banc de Terres de Tortosa.