La Ràpita commemora el tercer aniversari de l’1 d’octubre amb el record als presos i exiliats

L’alcalde de la Ràpita defensa que “amb esforç s’aconseguirà guanyar la batalla final”

Aguaita.cat
01 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:22h
La Ràpita homenatja el tercer aniversari de l’1 d’octubre amb el record als presos exiliats
La Ràpita homenatja el tercer aniversari de l’1 d’octubre amb el record als presos exiliats | Ajunament de la Ràpita
Una vuitantena de persones han assistit a l’acte institucional que ha organitzat l’Ajuntament de la Ràpita amb motiu del tercer aniversari de l’1 d’octubre. L’acte ha transcorregut a la mateixa plaça on fa tres anys es va produir l’atac de la Guàrdia Civil contra els centenars de rapitencs que volien votar en el referèndum per la independència de Catalunya del 2017.

L’acte ha començat en la lectura del manifest de l’Associació Catalana de Municipis per part de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós. A continuació l'alcalde ha acompanyat a la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana de la Ràpita, Mariona Gairí, qui ha disposat un ram de flors sobre el monòlit que es va estrenar a la plaça un any després dels fets. Mentre deixaven el ram de flors i els assistents a l’acte aplaudien, l’Orfeo Pau Casals ha cantat l’himne nacional de Catalunya, Els segadors. 

Durant l’acte, l’alcalde, Josep Caparrós ha fet un breu parlament on ha afirmat que  “l’objectiu de les forces de l’Estat era espantar el poble de Catalunya”. Després de mostrar l'agraïment amb la ciutadania que va defensar les urnes i la democràcia, ha conclòs el seu parlament dient que “l’1 d’octubre va marcar un punt sense retorn” i que “amb esforç s’aconseguirà guanyar la batalla final i per tant, la llibertat de Catalunya”.

Ha estat un acte institucional senzill però solemne, envoltat del silenci. Un acte marcat pel distanciament social i les mesures necessàries per evitar els contagis.